Napinacz do TD...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Napinacz do TD...
Witam,
Pasek rozrządu z tego co czytałem na forum to Bosch lub Gates. Ale jest pewien problem
z napinaczem. W intercars są 2 rodzaje (firmy SKF) - jeden za 69 (symbol VKM11010) drugi (symbol VKM11014) za 134. Ktory z nich to ten wlasciwy?
Cos jeszcze polecacie wymienic "przy okazji"?
Doczytałem ze pierwszy jest do silnikow produkowanych do czerwca 1994 (moje autko jest z 1993) wiec chyba powinienem ten kupic. Drugi natomiast do autek po 06.1994.
Dzieki z gory za pomoc:)
Pozdrawiam,
Agnt
Golf III 1.9TD
Pasek rozrządu z tego co czytałem na forum to Bosch lub Gates. Ale jest pewien problem
z napinaczem. W intercars są 2 rodzaje (firmy SKF) - jeden za 69 (symbol VKM11010) drugi (symbol VKM11014) za 134. Ktory z nich to ten wlasciwy?
Cos jeszcze polecacie wymienic "przy okazji"?
Doczytałem ze pierwszy jest do silnikow produkowanych do czerwca 1994 (moje autko jest z 1993) wiec chyba powinienem ten kupic. Drugi natomiast do autek po 06.1994.
Dzieki z gory za pomoc:)
Pozdrawiam,
Agnt
Golf III 1.9TD
pasek tylko contitech, jest montowany w fabryce na pierwszy. a skoro masz auto które pasuje do napinacza to taki właśnie kup. przy okazji już nic więcej sie nie wymienia jeżeli nie chcesz. chyba że koła zębate są marne to można by
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
hmm, każdy chwali to co ma a że u nas roi sie od podróbek to potem marka na tym cierpi. ale cóż, taki świat. kiedyś kupiłem uszczelke głowicy GOETZE i sie rozwarstwiła na jednym garze. i sie okazało po bliższej analizie że GOETZE to ona miała tylko w nazwie...a kupiona w markowym sklepie
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
paski Contitecha wyjeżdżaja fabrycznie w VAG !! Gates też jest BDB firma!Co do rolek proponuje SKF, Ruville (EVR) lub LUK-Ina, jak bedziesz chciał to napisz jutro na pw albo gg to powiem Ci ile to u mnie by kosztowało
EDIT:prz okazji widze ze jestes z Łodzi to jakby coś bedziesz mógl sobie odebrać szybciutko
a tak wogóle inter cars ma strasznie wysokie ceny
EDIT:prz okazji widze ze jestes z Łodzi to jakby coś bedziesz mógl sobie odebrać szybciutko
a tak wogóle inter cars ma strasznie wysokie ceny
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt: