Witam.
Od jakiegoś czasu wyła mi pompa wspomagania w mk3 1,4, benzyna. Wyła jednak tylko w momencie maksymalnego skrętu kół. Dziś, po kilku dniach stania auta, zauwazyłem że pompa wyje praktycznie na każdym zakręcie...
Co teraz polecacie z nią robić ? Wymienić, dolać czarodziejskiego płynu wyciszającego czy naprawa ?
Wyjąca pompa wspomagania - co robić ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wymień na sprawną używkę bez zbędnych kombinacji
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Zajrzałem do zbiornika z płynem do wspomagania...sucho.
Mam nadzieje że dolanie płynu rozwiąże sprawę. Jaki płyn polecacie do mk3 ? Czytałem o kilku firmach, kolorach i o tym że niektóre rozpuszczają węże w mk3 itd...
Mam nadzieje że dolanie płynu rozwiąże sprawę. Jaki płyn polecacie do mk3 ? Czytałem o kilku firmach, kolorach i o tym że niektóre rozpuszczają węże w mk3 itd...
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Szczerze polecam firmę Valvoline.
http://www.valvolinepolska.pl/cp,46,ply ... gania.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.valvolinepolska.pl/cp,46,ply ... gania.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- sidewind76
- Użytkownik
wlej konkretny olej taki jak ma być u ciebie czyli albo minerał albo syntetyk ale tutaj chyba jest minerał
podadzą ci w aso po vinie lub roczniku i kup taki jak ma być nie kombinuj kupisz litr bo mniejszych nie ma napełnij zbiorniczek do pełna odpal autko powinna być cisz jak się nie zapowietrzyła pompa już i nie wytarła pokręć kołami po odpaleniu
odeśśij ten olej i dopełnij znowu aby prze płukać trochę układ
i jeśli pompa się nie wytarła jeździj normalnie
pamiętaj tylko aby poziom sprawdzać na wyłączonym silniku
podadzą ci w aso po vinie lub roczniku i kup taki jak ma być nie kombinuj kupisz litr bo mniejszych nie ma napełnij zbiorniczek do pełna odpal autko powinna być cisz jak się nie zapowietrzyła pompa już i nie wytarła pokręć kołami po odpaleniu
odeśśij ten olej i dopełnij znowu aby prze płukać trochę układ
i jeśli pompa się nie wytarła jeździj normalnie
pamiętaj tylko aby poziom sprawdzać na wyłączonym silniku
Od nieba dzieli nas tylko 9 milimetrów...