jaka uszczelka??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jaka uszczelka??
Witam. Znajomy ma vento z silnikiem AAZ po tuningu przez niemieckiego oettingera(intercooler+zmienione nastawy m.in pompy) jeździ super już od kilku lat, niestety chyba czeka go wymiana uszczelki pod głowicą... orientuje się ktoś jakie są najlepsze?? Czy mozna dostać jakieś wzmocnione?? ma ktoś doświadczenia z uczelkami w tym silniku(wzmocnionym)?? Z góry dziękujemy za odp pozdrawiamy
Re: jaka uszczelka??
to wszystko zależy czy głowicę będzie robić czy robił chodzi mi o jej plantowanievwlubek pisze:Witam. Znajomy ma vento z silnikiem AAZ po tuningu przez niemieckiego oettingera(intercooler+zmienione nastawy m.in pompy) jeździ super już od kilku lat, niestety chyba czeka go wymiana uszczelki pod głowicą... orientuje się ktoś jakie są najlepsze?? Czy mozna dostać jakieś wzmocnione?? ma ktoś doświadczenia z uczelkami w tym silniku(wzmocnionym)?? Z góry dziękujemy za odp pozdrawiamy
generalnie mam taki sam silnik i uszczelke wymienialem dwa razy, pierwszy raz
jaką polską podróbę i lipa puściła po niecałym 1000km (a chciałem zaoszczędzić )
później kupiłem niemiecką dwa razy droższą i przejechane ok. 7000 i jest OK
co do uszczelek i plantowania to na uszczelkach są wcięcia, kółka takie otworki na jednym z jej brzegów
to oznacza ile razy głowica była plantowana to tyle wcięć ma miec uszczelka (oznacza to też grubość uszczelki)
jak nie wiecie czy głowica nie była plantowana ale myślę że była to kupcie uszczelkę napewno z 2 wcięciami
czy inni to powyższe co opisałem z doborem uszczelki dla vwlubek popierają ?
vwlubek, wystrzegaj sie uszczelek GOETZE, ale sruby juz maja dobre bardzo polecam Victor-Reinz bardzo dobra firma. Przy winianie uszczelki nie zapomnijcie o wymienie szpilek, co jest zalecane przy kazdym odkreceniu głowicy. To jak ja dokrecice zgodnie momentami moze rowniez zawazyc na zywotnosci tej uszczelki.
to sie nazywa karby... zabierz stara uszczelke do sklepu i w-g niej kupuj nowa, trafisz chociaz z gruboscia.RobertP pisze:ółka takie otworki na jednym z jej brzegów
to oznacza ile razy głowica była plantowana to tyle wcięć ma miec uszczelka (oznacza to też grubość uszczelki)
"Most perfect silence is when
there´s no need to explain"
there´s no need to explain"
Witam.
Mam dla kolegi coś o uszczelce pod głowicę do 1.6 TD.
nie chce się umieścić w poście więc jest na PW
Pozdrawiam
coś mam problemy.
Mam dla kolegi coś o uszczelce pod głowicę do 1.6 TD.
nie chce się umieścić w poście więc jest na PW
Pozdrawiam
coś mam problemy.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt lip 25, 2006 08:35 przez zbycho_s, łącznie zmieniany 1 raz.
uszczelka musi być taka sama jak poprzednia, bo karby zależą od wysunięcia tłoka. co do uszczelek to albo GOETZE ( ale oryginalna,bo bardzo lubią podrabiać a podróba wygląda jak dryginał ale jest szmela) albo ERLING. różne szkoły polecają właśnie te. nie kupuj tańszych wynalazków bo szkoda robić raz jeszcze. kup też nowe śruby GOETZE bo powinno sie wymieniać razem
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
- Fabian LDZ
- _
- Kontakt:
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
Jeżeli uszczelka pod głowica to najlepsza METALOWA, ja taką sobie zarzyczyłem + szpilki, co sie okazało że moja uszczelka pod głowice kosztowała 150zł nie wiem co to za firma ale jest metalowa i może jej tak szybko nie wydmucha niż tą papierzaną
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
jaka uszczelka??
Gdzie można kupić wzmocnioną uszczelkę pod głowice 1.9 Tdi afn gdzie turbina ma doładowanie 20/22 psi i tłokorozdzielacz z iveco 11
jaka uszczelka??
Stary aleś wygrzebał.
Kup taka jak pokazuje katalog tylko markowego producenta.Jak koledzy wyżej polecali
Kup taka jak pokazuje katalog tylko markowego producenta.Jak koledzy wyżej polecali
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
jaka uszczelka??
Lepiej żeby wygrzebywał,niż nowy temat ma skrobaćjbs-78 pisze:Stary aleś wygrzebał
Co do uszczelki,to dla AFN już jest przewidziana wzmocniona-metalowa,a co do producenta,to Elring,Victor Reinz lub Goetze