[mk3] problem z silnikiem.Prosze o Pomoc.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kevin_kp
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3] problem z silnikiem.Prosze o Pomoc.

Post autor: kevin_kp » śr lip 26, 2006 19:22

witam mam golf'a 3 kombi 1.6 benzyna na wtrysku z 98 roku
problem polega na tym ze gdy zapalam auto,zostawiam go na wolnych obrotach to po chwili(raz dluzszej raz krotszej,a czasami wogole)poprostu gasnie.wszystko dzieje sie bardzo NIE schematycznie i NIE systematycznie,poprostu jak mu sie chce to dziala a jak nie to gasnie.Niekiedy mozna nim przejechac kawal drogi a niekiedy nawet ruszyc z miejsca sie nie da.Obojetnie czy jest zimny czy cieply.
Bywa tak ze gby pochodzi a potem sam zgasnie to ciezko go zapalic-zakrece,odpali i po 10 sek gasnie a potem gdy zakrece to wogole nie odpala.
wszystkie plyny sa ok filtry rowniez,sprawdzalem go u mechanika na komputerze i nic nie wykazalo.
poprostu wszyscy rozkladaja rece... :panna:
oto troche danych
golf wariant 08,98r NUMER SILNIKA AKS 071213
cewka z modulem zaplonu
komputer siemens 5wp4 298 037906025T
BARDZO PROSZE O POMOC I Z GORY SERDECZNIE DZIEKUJE

Darcyn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Darcyn » śr lip 26, 2006 20:44

ja mialem tak ze po przyjechaniu 1km - 3 km zgasl mi nawet podczas jazdy. poprostu zgasl. az w koncu zgasl mi na amen i od 4 tygodni nie moge go odpalic. diagnozy sa rozne. przetarty byl kebel od czujnika obrotow i zwarte wszystkie kable przez co popalilo mi sie wszystko lacznie z komputerem, ktory dopiero dzis dokupilem i modle sie zeby jutro juz odpalil.. a druga diagnoza ze odciecie zaplonu zamontowane na zlym kablu przez co komputer wariowal az w koncu zdechl.
komputer 037906025A
silnik ADY

[ Dodano: 26 Lip 2006 20:54 ]
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54633

KUBEK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KUBEK » śr lip 26, 2006 23:10

Ja myślę że to cewka zapłonowa pada jak masz możeliwość to załatw sobie taką do sprawdzenia, naprawdeobjawy wskazują na cewke, pod warunkiem, że w kompie naprawde jest wszystko ok (nie tylko brak błędów ale także poprawne wartości mierzone). Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”