Mk3 łożysko (chyba)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
Mk3 łożysko (chyba)
Najpierw zaczeło piszczeć teraz szumi w przednim lewym kole, jak przyspieszam albo chamuje to nie ma bicia na kierownicy, a jak lece na luzie np dojeźdzam do skrzyżowana to mi cała kierownica lata, to jest napewno łożysko?? Ile ich tam jest 1 czy 2, jaka jest mniej więcej cena tych łozysk?? Musze wymienić komplet czy inaczej??
-
- Nowicjusz
to prawda te łozysko jest szerokie i w dodatku jedno samo bicie raczej nie wystepuje chyba że juz bieznia jest tak rozjechanea że kulki się obracają w różne strony to zart luzu raczej nie wyczujesz bicie możgą powodować klocki z tarczą jeżeli miałeś piski wcześniej w kole to żeczywiście może być tarcza rozruszaj cylinderek sprawdz równomierność zuzycie klocków i będziesz wiedzał poza tym bicie tarczy to raczej jest powód tej usterki
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
Łożysko sprawdzisz w następujący sposów\b.
Wyjedź na prostą dość szeroką drogę gdzie nie ma ruchu, rozpędź się do 60km/h i jedź zygzakiem. Jak zepsute będzie lewe łożysko to w momencie kiedy będziesz skręcał w prawo nie będzie go słychać, a jak będziesz skręcał w lewo to hałas będzie bardzo duży.
Napisz jak sprawdzisz, a cena to około 30-40zł czyli nie ma tragedi:)
Pozdro
Wyjedź na prostą dość szeroką drogę gdzie nie ma ruchu, rozpędź się do 60km/h i jedź zygzakiem. Jak zepsute będzie lewe łożysko to w momencie kiedy będziesz skręcał w prawo nie będzie go słychać, a jak będziesz skręcał w lewo to hałas będzie bardzo duży.
Napisz jak sprawdzisz, a cena to około 30-40zł czyli nie ma tragedi:)
Pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- zamioculcas
- Użytkownik
- Kontakt:
Siema w górnym lewym rogu poszukaj takiej opcji nowy temat:), potem napisz co boli Twojego Golfa, następnie daj jakiś tytuł tematu i czekaj na odpowiedzi dobrych ludzi:)kompotka pisze:kupszczelisty, przepraszam ,ludzie ..sorki odrazu przyznaje ..baba jestem :)i nie wiem jak mam napisac o moi problemie z vw golfem ?jak ja mam zapodać temat ?pomocy?
Pozdro