Napisał byś coś jeszcze co i dlaczego??miko pisze:PB Natty's Red, AF Temptation, Zymol HDC + Carbon w zależności od budżetumaj0nez pisze:Co polecacie za wosk na PB BH i mój lakier moonlight blue ?
[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
- miko
- black point
- Kontakt:
Bio, ja dostałem kiedyś sampler, coś maźnąłem i rzuciłem do szafy
Wiem że fajnie było bo mam same pozytywne odczucia ale tak jakoś przyszła zima #16 leżała to zapomniałem. Muszę odkopać choć w week mam plan zarzucić HDC + Glasur
ale to najwyżej natty's-em maźnę żony pociskacza 

miko, Na Zymola przyjdzie czas, jak kumpel z wakacji w USA bedzie wracał. Oczywistym jest że Natty's < Zymol
maj0nez, Są to bardzo przyjemne w pracy woski, typowe 4 fun. Dobrze pachną, i polerują dając dobry efekt. Trwałość jednakże nie jest taka jak w przypadku np. FK1000P

maj0nez, Są to bardzo przyjemne w pracy woski, typowe 4 fun. Dobrze pachną, i polerują dając dobry efekt. Trwałość jednakże nie jest taka jak w przypadku np. FK1000P

Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Ale piszecie Panowie ;/ ja już się dawno zgubiłem ;/ napiszcie mi proszę jak tanim kosztem doprowadzić LY3D do porządku po polerce maszynowej żeby usunąć koliste zarysowania.Czy sam Swirl X je usunie i czy da tym samym błyszczący lakier czy żeby taki był to musze do wykończenia użyć jakiegoś wosku?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
- miko
- black point
- Kontakt:
Słowiu, daj jakieś foto ale jak auto po lakierniku "szpecu" to obawiam się, że pomoże tylko maszyna , ponowne polerowanie i ktoś ogarnięty w detailingu bo SwirlX za słaby. A później jak najbardziej trzeba lakier odpowiednio zabezpieczyć woskiem.
Tak poza tym jest odpowiedni temat o polerowaniu
Tu piszemy o woskach i odżywkach 
Tak poza tym jest odpowiedni temat o polerowaniu

- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
miko, ja wiem bo szukam dobrej odżywki która usunie koliste zarysowania i takie plamy jak zostawia woda.Polerke robiłem sam Fareclą na mokro.Jutro dam fotki
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
Słowiu, te ślady po wodzie to waterspoty. Ich się nie zakrywa a usuwa polerując.
Sięgnij po AG SRP ew. Autofinesse Tripple.
Sięgnij po AG SRP ew. Autofinesse Tripple.

Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
To właśnie polerka maszynowa ma usunąć te koliste zarysowania - taki jest cel robienia polerek. Jak nie usunęło, to powrót do samego początku.Słowiu pisze:po polerce maszynowej żeby usunąć koliste zarysowania.
Odnośnie kurzenia się colli i nattysa - ten drugi (w wychwalanej wersji red) łapaniem kurzu mnie poważnie denerwował (porównując spr->nattys i samo srp, wersja bez wosku nie spływała szybciej, nie trzymała się krócej i zdecydowanie mniej się kurzyła :/). Rozwiązaniem okazał się antystatyczny QD - ja mialem pod ręką Chemical Guys P40 (pro detailer), i muszę napisać że po jego zastosowaniu osiadanie kurzu spadło i to znacznie
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Mam kolego tego CG QD co napisałeś i Sonusa do wosku syntetycznego jakim jest coli i po wylaniu dwóch butelek nadal jest lipa ?Shmatan pisze:To właśnie polerka maszynowa ma usunąć te koliste zarysowania - taki jest cel robienia polerek. Jak nie usunęło, to powrót do samego początku.Słowiu pisze:po polerce maszynowej żeby usunąć koliste zarysowania.
Odnośnie kurzenia się colli i nattysa - ten drugi (w wychwalanej wersji red) łapaniem kurzu mnie poważnie denerwował (porównując spr->nattys i samo srp, wersja bez wosku nie spływała szybciej, nie trzymała się krócej i zdecydowanie mniej się kurzyła :/). Rozwiązaniem okazał się antystatyczny QD - ja mialem pod ręką Chemical Guys P40 (pro detailer), i muszę napisać że po jego zastosowaniu osiadanie kurzu spadło i to znacznie
To bylo pytanie? Ja tylko napisalem swoje odczucia.
Na cholere wylales 2 butelki?
Na cholere wylales 2 butelki?
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
toi było w okresie czasu razy wyjechałem na bezdotykowej płukanie i przejazd QD, ukurzył się i znów przejazd QD i tak od zaj.. non stop po myciu wytarcie flufym wjazd do garażu przejazd QD.. a szkoda gadać.
Witam dziś znalazłem troszkę czasu i smalcowałem auto WOSK COLLINITE No476s .W pierwszej kolejności mycie glinkowanie (ValetPRO) i jeszcze raz mycie.To moje pierwsze zderzenie z Colli ale bardzo przyjemne.W pracy dość łatwy o ile nie za grubo połozy się
Powiem że gładkość bardzo dobra i naprawdę pięknie odbija się wszystko w lakierze.Pogoda dziś marna więc szału z foto nie było ale kilka dam.

[/url]

Jeśli chodzi o wygląd to jakiegoś wielkie szału nie będzie bo to nie wosk konkursowy, ale jeśli chodzi o trwałość to numer 1
Nic go nie zabije haha 

2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Shmatan pisze:Jak nie usunęło, to powrót do samego początku.
Niby tak tylko że boję się o lakier bo Farecla usuwa sporo mikronów i nie chcę po prostu go zniszczyć bo LY3D za grubym lakierem nie jest.
Zastanawiam się czy POORBOYS BLACK HOLE nie pomoże na koliste zarysowania a potem jakiś dobry wosk???

Uploaded with ImageShack.us
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi