[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Koledzy pasta farecla g3 nadaje się do usuwania mikrorysek? Bo pod słońce widać takie ryski... nie jest tego dużo ale może warto byłoby się tym zająć
ALH + 205 + chip
- miko
- black point
- Kontakt:
Nie nadaje się, są na rynku dużo lepsze pasty, na przykład Menzerna, Scholl, 3M, Poorboys ...liteon0 pisze:Koledzy pasta farecla g3 nadaje się do usuwania mikrorysek?
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
Powitać.Co Panowie polecają do pielęgnacji lakieru LY3D TornadoRot w akrylu.Na jesieni zrobiłem polerkę całości Fareclą i od tej pory używam mleczka Mc Brite's i jestem nawet zadowolony tyle że trzeba dokładnie polerować a i tak zostają smugi w niektórych miejscach.Może ktoś ma sprawdzoną receptę na ten lakier?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
- maj0nez
- VR6 user
- Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Był temat Pele'go z mkII identyczny kolor jak twój ale chyba jest usunięty, na twój lakier po korekcie maszynowej dał bym Poorboy's Black Hole i wosk jakiś.
maj0nez, U Pelego, robiliśmy korektę pastami Menzerny. Później Vanilla Hand Glaze od ClearKote a na sam koniec Natty's Paste Wax White
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
- Słowiu
- Grupa Świętokrzyska
- Kontakt:
A co myślicie o Megu SwirlX. Moi znajomi polecają że likwiduje wszystkie hologramy i inne
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
MOJE BYŁE GTi
MOJE BYŁE GTi
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
- miko
- black point
- Kontakt:
SwirlX jak nazwa wskazuje usuwa drobne ryski, swirle. Zalecany do odświeżenia lakierów, jeśli miałeś robioną polerkę i po czasie od mycia pojawiły się drobne zarysowania. Nie jest mocno agresywny dlatego przy mocniejszych zarysowaniach zaleca się UC.Słowiu pisze:A co myślicie o Megu SwirlX. Moi znajomi polecają że likwiduje wszystkie hologramy i inne
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Re: [zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Napisałeś to samo co jamiko pisze:SwirlX jak nazwa wskazuje usuwa drobne ryski, swirle. Zalecany do odświeżenia lakierów, jeśli miałeś robioną polerkę i po czasie od mycia pojawiły się drobne zarysowania. Nie jest mocno agresywny dlatego przy mocniejszych zarysowaniach zaleca się UC.Słowiu pisze:A co myślicie o Megu SwirlX. Moi znajomi polecają że likwiduje wszystkie hologramy i inne
Szukam tematu związanego z bardzo dużym elektryzowaniem się wosku coli 476s może ktoś to wertował gdzieś, po umyciu auta i przejechaniu około 1km jest już kurz z powrotem na samochodzie teraz zrobiłem test i nałożyłem tylko politurę PB BH i o wiele mniej przyciąga kurz ??
- miko
- black point
- Kontakt:
maj0nez, niestety Colli tak ma i nic nie zrobisz podobno pomaga umycie i QD. Piszę czysto teoretycznie to co czytałem o tym wosku, bo go nie używam i nigdy nie kupię
- Paviarotti
- Lord GTI
Colli tak ma niestety. Wystarczy trochę pojeździć po nałożeniu, spadnie deszcz, kropelki wyschną i jest syf straszny na lakierze. Teraz nałożyłem Dodo i jest dużo lepiej, zobaczymy jak z trwałością.
Samego BH nakładałeś? bez wosku chyba szybko spływa, nie?
Samego BH nakładałeś? bez wosku chyba szybko spływa, nie?
- maj0nez
- VR6 user
- Kontakt:
Nie wiem czy szybko spływa bo auto nie widziało deszczu jeszcze i narazie nie zobaczy, a QD to wylałem na niego ze 2 butelki i nic Czyli wosk zostanie na zimę tylko co zrobić jak ja nim jeżdżę mało w lecie i to jak nie pada a w zimie pewnie wcale. Co polecacie za wosk na PB BH i mój lakier moonlight blue ?
- Paviarotti
- Lord GTI
Z tańszych to tester Dodo Juice Blue Velvet. Ładnie pachnie, bardzo wydajny (ale i twardy), szybko schnie i ładnie się poleruje bez zostawiania białych, zaschniętych śladów (jak po Colli). Efekt bdb
Jak celujesz wyżej to nie za bardzo wiem, może Natty's?
Jak celujesz wyżej to nie za bardzo wiem, może Natty's?
- miko
- black point
- Kontakt:
PB Natty's Red, AF Temptation, Zymol HDC + Carbon w zależności od budżetumaj0nez pisze:Co polecacie za wosk na PB BH i mój lakier moonlight blue ?