MK 3 Jak wymienić najkorzystniej pompę
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK 3 Jak wymienić najkorzystniej pompę
MK 3 Jak wymienić najkorzystniej pompę cieczy chłodzącej,która jest jednocześnie napinaczem paska rozrządu? Czy trzeba to wszystko odkręcać,czy jest jakiś inny sposób?Proszę o pomoc,ponieważ wiem,że na Was zawsze można liczyć.
skrzat
Nie wiem co masz na myśl do odkrecania, ale musisz to zrobić tak jakbyś zabierała się za wymianę paska rozrządu, który tak w zasadzie krzystnie jest przy tej okazji też wymienić razem z pompąskrzat pisze: Czy trzeba to wszystko odkręcać,czy jest jakiś inny sposób?
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Przyłączam się do pytania koleżanki bo pewnie ma silnik ABU . Zapewne chodzi jej (jak i mi) czy da się zdemontować pompę bez zdejmowania koła zębatego z wałka rozrządu. Pod kołem jest górna połówka plastikowej osłony paska rozrządu od strony silnika, która przysłania nieco pompę. Osłona jest mocowana do silnika.
Mnie i pewnie koleżankę skrzat też interesuje to czy po odkręceniu tej osłony od silnika i odsunięciu jej na ile się da, możliwy będzie demontaż pompy (bez odkręcania koła rozrządu)?
Mnie i pewnie koleżankę skrzat też interesuje to czy po odkręceniu tej osłony od silnika i odsunięciu jej na ile się da, możliwy będzie demontaż pompy (bez odkręcania koła rozrządu)?
[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]