Witam, po swapie zamontowałem pompę paliwa pod samochodem (Walbro) ale niestety jak auto troche dłużej postoi (tydzień lub dwa) to nie chce odpalić ze względu na to, że paliwo spływa z przewodów z powrotem do zbiornika i cały układ się zapowietrza. I teram moje pytanie: jakie ciśnienie i wydajność ma pompa podawcza z mk2, która montowana jest w zbiorniku i w jaki sposób ona działa tzn. czy działa ciągle podając cały czas paliwo, czy tylko przez krótką chwilę w momencie odpalania samochodu (po przekręceniu stacyjki?) aż paliwo zaciągnie pompa główna i później już nie pompuje paliwa. Ewentualnie prosiłbym o inne podpowiedzi jak rozwiązać mój problem (samochód to jetta mk2 oryginalnie 1.6 PN, a teraz 2.8 BDE)
Z góry dzięki za odpowiedzi
podawcza pompa paliwa 16V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
zamontuj zaworek zwrotny i problem rozwiązany
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
W benzyniaku nie ma coś takiego jak zapowietrzenie układu jaka pompę masz pod autem chodzi mi o ciśnienie masz mieć cienienie pompy 3 bary a do zbiornika musisz dołożyć pompę 0,24bar wtedy nie będziesz miał problemu
Ostatnio zmieniony wt lip 17, 2012 20:58 przez jeryk10, łącznie zmieniany 1 raz.
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Paweł Marek
- V.I.P.
fabryczna 0,24 baraadm928 pisze:jakie ciśnienie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
fabryczna 0,24 baraadm928 pisze:jakie ciśnienie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.