szybko się grzeje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szybko się grzeje
Witam, po remoncie silnika, i po próbie jak chodzi zauważyłem ze silnik szybko się grzeje albo się mylę, po przejechaniu 3km silnik gorący płyn także, ciśnienie w układzie chłodzenia(nowa uszczelka pod głowicą) wąż górny i dolny gorący, nie wiem co może być, a już myślałem że będzie dobrze.
szybko się grzeje
jesli remontowałes silnik to sie dociera to moze szybciej sie grzac ale teraz na upałach to szybko wskazowka idzie do gory
szybko się grzeje
jesli remontowałes silnik to sie dociera to moze szybciej sie grzac ale teraz na upałach to szybko wskazowka idzie do gory
-
- Użytkownik
szybko się grzeje
no własnie korkiem tobie nie ucieka płyn jak silnik sie nagrzeje?sprawdz dolot powietrza cieple zimne , moze po nagrzaniu nadal pobiera cieple powietrze!? masz plun chłodniczy czy moze wode?
szybko się grzeje
korek zbiorniczka nowy, płyn korkiem nie ucieka, mam zalany płyn ale mi zabrakło z 1 litr i dolałem wody.
szybko się grzeje
wody lepiej nie bo zima zamarza nastepnym razem dolej plyn ale od tego nie grzeje sie .dolat sprawdz czy na cieplym pobiera z zew.powietrze to wazne jest.zimny silnik pobiera cieple a cieply silnik powinien pobierac zimne
szybko się grzeje
na zimę zmienię płyn to jest oczywiste tylko mi zabrakło więc musiałem dolać.
Jak sprawdzić że pobiera ciepłe lub zimne powietrza i skąd ma pobierać?
Jak sprawdzić że pobiera ciepłe lub zimne powietrza i skąd ma pobierać?
szybko się grzeje
http://photos01.otomoto.pl/photos/origi ... 9612_4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; od termostatu powietrza odłącz wężyk podcisnienia on idzie do obudowy filtra powietrza taki przezroczysty biały .odłącz go przy termostacie powietrza .... jak to nie pomoze to masz na 100% uszczelke głowicy silnika do wymiany
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
szybko się grzeje
jacek100, zgodnie z obietnicą masz kolejnego bana...nie będę pisał za co, bo za to samo co zwykle.
Pozdrawiam
Pozdrawiam