[mk4] Prawe lusterko od anglika
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
40 zl + przesylka zaplacilem za org duze z niebieskim szklem , tylko pomalowac zostalo takze 150 to kosmos ;p
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
no ja za swoje dalem 65 zl na szrocie w moim miescie malowanie lakiernik wział na "flaszke" 30zl. i jescze sam przełozył:DGentos pisze:150 zl lusterko nie oryginalne?? jak bys dobrze poszukal to kupilbys bez problemu do 80 zl ori w kolorze czy od paska czy od bory czy od golfa, mam na mysli angole
- darrrrekdaro
- edismd.
chce zdjąć trójkąt z lusterka w celu zmiany na luterko od LUPO ( do golfa 4 - lewe/kierowca )
mam tu przypie** mlotkiem zeby to zeszło ? jak to zdejmujecie ??
mam tu przypie** mlotkiem zeby to zeszło ? jak to zdejmujecie ??
Mój Golf tutaj
- orzech17111
- Forum Master
- Kontakt:
zdejmij sobie pierw obudowe pozniej z prostego logicznego myslenia bedziesz wiedzial co robic dalej
- darrrrekdaro
- edismd.
mam problem ze zdjęciem tej obudowy. z logicznego punktu widzenia, najpierw czarny plastik spod spodu tak ? on mi sie trzyma u gory na tym elemencie aluminiowym, rozumiem, ze wystarczy go wysunąć i zdjąć a pozniej co dalej? jak zdejmowac tą obudowę w takim razie?
Mój Golf tutaj
masz dziure w plastiku od spodu wkladasz cos cienkiego jak np srubokret, podważasz i wyciagasz obudowe do gory ale jesli nie udalo Ci sie wkleic prosto zdjecia to z lusterkiem mozesz miec problem,
ja w sumie troche sie z tym meczylem,
ja w sumie troche sie z tym meczylem,
- darrrrekdaro
- edismd.
a przekłada się tylko plastik ? czy cały ten aluminiowy element ? bo juz nie mam do tego nerwów. rozetne trojkat z LUPO i od mojego golfa i osadze na tym aluminiowym trójkącie i skleje. poza tym ta zawleczka z golfa ma te piórka a ta z lupo nie ma, jakos inaczej jest osadzona. wiec głowne pytanie : przeklada się tylko plastikowy trojkat a reszta plug and play ?
Mój Golf tutaj
- Tomek gd
- Forum Master
- Auto: passat b6
- Kontakt:
a wystarczy dokładnie przejrzeć ten temat i jest odpowiedź :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p4261450" onclick="window.open(this.href);return false;
Kamel wyłożył to tak łopatologicznie że prościej się nieda
z innym rodzajem zapinki spotkałem się też w lusterku z Arosy (też robiłem małe kierowcy) i ją rozciąłem brzeszczotem, a wykorzystałem tą zapinkę X tradycyjną z golfa.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 0#p4261450" onclick="window.open(this.href);return false;
Kamel wyłożył to tak łopatologicznie że prościej się nieda
z innym rodzajem zapinki spotkałem się też w lusterku z Arosy (też robiłem małe kierowcy) i ją rozciąłem brzeszczotem, a wykorzystałem tą zapinkę X tradycyjną z golfa.
- darrrrekdaro
- edismd.
oooo Tomuś i ten temat bomba co podałeś, nie wizdiałem go. Rozmawialem juz z Kamelem, wytlumaczył mi wsio ze szczegółami dzieki za pomoc, bede kombinował. najgorsze to zdjąć tą piprzoną obudowę bo nie chce jej połamac, potem juz moze zawleczkę zdejme jak bede mial lepszy dostęp. dzieki chlopaki
Mój Golf tutaj
- Tomek gd
- Forum Master
- Kontakt:
tak, tylko jest to ten sam temat w którym teraz piszemy tylko szczegółowa instrukcja Kamel'a jest na stronie 6, a dobiliśmy w tym temacie już do 16 omawiając w kółko to samo...darrrrekdaro pisze: ten temat bomba co podałeś,
- darrrrekdaro
- edismd.
no to rzeczywiscie bo mnie to juz doprowadza do szału i przeoczyłem a zapewne nawet nie zagłebialem się w temat .mimo to, dzieki
Mój Golf tutaj
A ja mam takie pytanie. Mam leona 1 i rozsypalo mi sie cale mocowanie lusterka elektrycznego z podgrzewniem. Ten trojkat mocowany do drzwi jednym slowem posypal sie w proszek. I chcialem zapytac czy jak kupie lusterko manualne do leona to czy wyciagajac linki z niego z calym mechanizmem to czy zamontuje do stelaza z manualnego caly mechanizm elektryczny z mojego ? I zaloze pozniej obudowe lakierowana ? Bo ciezko w dobrej cenie dostac lusterko podgrzewane i elektryczne z europejczyka...
Aha i zapytam jeszcze jakie maty polecacie bo wiem ze moja slabo grzeje i jak ja zamocowac na stare lustro aby pozniej nie odpadlo ? Czy mozna ten plastik do lutra z mocowaniami przykleci na przyklejona mate na silikon czy jakos inaczej ?
Aha i zapytam jeszcze jakie maty polecacie bo wiem ze moja slabo grzeje i jak ja zamocowac na stare lustro aby pozniej nie odpadlo ? Czy mozna ten plastik do lutra z mocowaniami przykleci na przyklejona mate na silikon czy jakos inaczej ?
- Tomek gd
- Forum Master
- Kontakt:
PiterEL, w lusterkach od golfa 4, bory, passata, lupo,arosy, jest to samo i da się przełożyć elektrykę do manuala. W leonowych nie grzebałem ale sądzę że też jest to p&p. Co do mat to ja przykleiłem na wysokotemperaturowy silikon.