Pojedynczy stuk przy dodawaniu i odejmowaniu gazu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Wiem że podobnych tematów już było sporo jednak nigdzie nie było takiej sytuacji jak w moim wypadku. Amortyzatory, poduszki wraz z łożyskami, wszystkie tulejki wahaczy i drążki kierownicze wymienione dopiero co a więc to nie ich wina. Objawy: pojedynczy stuk z lewej strony(pasażer) przy dodaniu gazu i przy odjęciu. Stuk jest pojedynczy i sprawia wrażenie jak by towarzyszyło mu "przemieszczenie", przeskok lub luz czegoś. Dodam też ze w zakrętach nic nie stuka. Stuk i przeskok ten, wydaje mi się że głośniej i silniej słychać też przy manewrowaniu przy bardzo małej prędkości - przy pełnym skręcie. Czy to przeguby? Jeśli tak to czy da się przewidzieć który to? A może to coś innego? Za wszelkie odpowiedzi z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Przy manewrowaniu jest jakaś różnica pomiędzy skrętem w lewo lub prawo ?
VW
Przy manewrowaniu jest jakaś różnica pomiędzy skrętem w lewo lub prawo ?
VW
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Do sprzwdzenia
Przegub zew. prawu
Sworzeń wahacza
czy klocki posiadaja blaszki zabezpieczające
ale obstawiał bym przegub
Przegub zew. prawu
Sworzeń wahacza
czy klocki posiadaja blaszki zabezpieczające
ale obstawiał bym przegub
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapomniałem dodać - sworznie też wymienione, blaszki ok. Różnicy powiem szczerze że nie obserwowałem i nie wiem czy tak samo przy skręcie w obie strony.
u mnie tak stukało, bo się poluzowała śruba co przykręca się nią wózek pod silnikiem do ramy samochodu i wachacz latał i stukał przy dodawaniu gazu i puszczaniu gazu, więc też sprawdź to:)
Nie ważne jest to jaki masz samochód, ważne jest to czym jest on dla Ciebie.
- Grzechotnik
- Grupa Świętokrzyska
ja tak miałem w passacie b4 i jak kolega wyzej mowi miałem poluz€wany wozek
Witam ponownie. Sprawa na szczęście okazała się równie prozaiczna co śmieszna. Jedna tulejka wahacza źle się ułożyła przez co wydawało się że jest dokręcona na maks a tak w rzeczywistości nie było. Teraz błoga cisza. Ale dziękuję za wszelka chęć pomocy. Pozdrawiam serdecznie.