metaliczny dzwięk przy tylnim kole - cały czas
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Słychać go głównie jak jedzie się bardzo wolno - jakby coś było poluzowane.. tak jakby spadło coś z nadwozia na ulicę i szurało:) (nic nie widać na pierwszy rzut okiem) co sprawdzić? co to może być?
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
może łożysko Ci buczy kolego, albo coś nie dokręcone masz?
Czerwono-czarna strzała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
to nie łożysko,
może ktoś jeszcze poradzić coś?
może ktoś jeszcze poradzić coś?
pozdrówka
Fujimoto.
Fujimoto.
Masz tarcze czy bębny z tyłu? Jak tarcze to może klocki drżą i takie odgłosy wydają.
Ostatnio byłam w trasie z Wawy do Helu. Wracając pod samą Wawą miałam to samo metaliczny dźwięk w prawym przednim kole. I cóż nadal nie wiem co to???
-
- Użytkownik
jak będziesz jechać po dziurach to delikatnie hamuj , jak nie będzie stukać przy hamowaniu to masz odpowiedź
-
- Nowicjusz
Re: metaliczny dzwięk przy tylnim kole - cały czas
Witam.
Pozwolę sobie coś doradzić
Podejrzewam a może nawet jestem pewny, jak masz tarcze to dzwoni Ci osłona kurzowa od tarczy i dzwoni o felge
Miałem to samo, osłona po jakimś czasie koroduje i się odrywa, na chwile obecna nie mam ani jednej ani drugiej i nic nie stuka
Pozdrawiam
Pozwolę sobie coś doradzić
Podejrzewam a może nawet jestem pewny, jak masz tarcze to dzwoni Ci osłona kurzowa od tarczy i dzwoni o felge
Miałem to samo, osłona po jakimś czasie koroduje i się odrywa, na chwile obecna nie mam ani jednej ani drugiej i nic nie stuka
Pozdrawiam
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
z przodu dzonić może tylko osłona lub wypadły ci blaszki klocków i klocki ci pukają. Z tyłu jak sie ma bemben to trzeba rozebrać i zobaczyć co jest w środku a i warto tez sprawdzic czy sie ma oryginalne szpilki od stalówek czy wkręcone szpilki alusów w koła stalowe.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja osobiście bym sprawdził czy nie masz luzów na prowadnicach zacisku hamulcowego jesli masz tarcze oczywiscie...
Ja osobiście bym sprawdził czy nie masz luzów na prowadnicach zacisku hamulcowego jesli masz tarcze oczywiscie...