Pękł tłok 1.9TDI 90KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pękł tłok 1.9TDI 90KM
Witam,
Przez ostanie dwa lata jeździłem bez turbo, bo nie działało, lecz wczoraj okazało się, że gruszka zgniła- dziura się w niej zrobiła. Po wstawieniu nowej gruszki turbo powróciło, ale przy drugiej testowej kilkukilometrowej jeździe pękł tłok(silnik nie był przeciążony). Czy jest to możliwe, że gruszka z turbem uszkodziło go?? Jak wygląda sprawa z naprawą- kosztem. Silnik jest z 2002r.
Przez ostanie dwa lata jeździłem bez turbo, bo nie działało, lecz wczoraj okazało się, że gruszka zgniła- dziura się w niej zrobiła. Po wstawieniu nowej gruszki turbo powróciło, ale przy drugiej testowej kilkukilometrowej jeździe pękł tłok(silnik nie był przeciążony). Czy jest to możliwe, że gruszka z turbem uszkodziło go?? Jak wygląda sprawa z naprawą- kosztem. Silnik jest z 2002r.
Pękł tłok 1.9TDI 90KM
Witam, mi jak pękł tłok w 1,9 tdi AJM, to zamkłem sie w kwocie 4,5 tys, pozdrawiam
Re: Pękł tłok 1.9TDI 90KM
Prawdopodobnie olej w intercoolerze sie uzbierał /turbo pusza olej w dolot/, jak turbo dmuchneło ,poszedł na tłoki i taki efekt.pzdr
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
jak mozna jezdzic bez turbo ? przeciez one caly czas chodzi.seba65310 pisze:Witam,
nie ma mnie
- matitrzcianka
- Mały gagatek
za taka cene to bym tego nie remontowal tylko kupil 2 -gi silniklidoo pisze:Witam, mi jak pękł tłok w 1,9 tdi AJM, to zamkłem sie w kwocie 4,5 tys, pozdrawiam
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=360093
- speckom
- Forum Master
- Kontakt:
pewnie ,dobry slupek by kupił za 1.5 tys.matitrzcianka pisze:za taka cene to bym tego nie remontowal tylko kupil 2 -gi silniklidoo pisze:Witam, mi jak pękł tłok w 1,9 tdi AJM, to zamkłem sie w kwocie 4,5 tys, pozdrawiam
nie ma mnie
Co do turbo to nie wiem czy ono działało, bo gruszka była cała zgnita. Oczywiście silnik zamówiony - koszt około 2500zł za słupek + założenie + gwarancja i laweta.