Szyby sterowane elektrycznie - GOLF III

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
booster
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Szyby sterowane elektrycznie - GOLF III

Post autor: booster » czw lip 20, 2006 21:42

Witam!
Mam problem polegający na tym, iż od "X" czasu przednia szyba w moim Golfiku 5-drzwiowym nie działa.
Przyszło lato, temperatura wzrosła na tyle, że nie da się wysiedzieć w samochodzie.
Byłem u speca, który stwierdził, że mam walnięty przekaźnik, na układzie sterującym przy silniczku (coś w nim lata kiedy sie porusza układem elektrycznym), podobno usterka nie do naprawienia.... podobno.
Tak więc od dobrych miesięcy szukam sprawnego silniczka z elektryką, ale niestety jak do tej pory napotkałem kilka osób sprzedających tą niezwykle ruchliwą część wyposażenia samochodu.
Problem polega na tym, że we wszystkich przypadkach były to części wyciągnięte z samochodu 3-drzwiowego.
Jak wiemy prowadnice w tym przypadku są nieco szersze.
ALE pytanie, które kieruje do Was brzmi:
Czy elektryka (to w czarnej kostce przy silniczku) z auta 3-drzwiowego będzie pasowała w moich przednich drzwiach (auto 5-dzwiowe) ? Pasowała to znaczy działała bez zarzutu.

Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc.
MAREK

Awatar użytkownika
krajzmen
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: krajzmen » pt lip 21, 2006 10:38

Najprawdopodobniej będzie pasowała bo silniczek z całym mechanizmem jest taki sam, a różni się to od 3 drzwiówki tak jak pisałes tylko rozstawem prowadnic.Ale poza tym z tego co słyszałem nawet i taka prowadnica kompletna by podeszła spokojnie do 5-cio drzwiówki.

greg

Post autor: greg » pt lip 21, 2006 10:48

booster pisze:Czy elektryka (to w czarnej kostce przy silniczku) z auta 3-drzwiowego będzie pasowała w moich przednich drzwiach (auto 5-dzwiowe) ? Pasowała to znaczy działała bez zarzutu.
będzie i cała prowadnica też - z 3 do 5 drzwiowego wsadzisz prowadnicę a odwrotnie nie

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » pt lip 21, 2006 16:48

nie ma rozróżnienia podnośników przednich w golfie III na 3 lub 5 d jest jeden typ podnośników pasujący do wersji 3 czy tez 5 d!

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt lip 21, 2006 17:55

booster pisze:podobno usterka nie do naprawienia.... podobno
czemu nie spróbować tego rozebrać. Jeśli faktycznie to przekaźnik ( w co wątpię) to każdy sprytniejszy elektronik amator to naprawi.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rabbit1 » pn lip 24, 2006 02:41

sprawdz czy dochodzi do niego prąd jak tak to go rozbierz i przesmaruj

www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw

Awatar użytkownika
booster
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: booster » pt lip 28, 2006 11:48

Witam ponownie,
Zamontowałem juz cały mechanizm z golfa 3d do mojego 5d i wszystko działa bez zarzutu :)
Dziekuje za pomoc !!! :pub:

Pozdrawiam
MAREK

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”