[MKII] Problem ze wskaźnikiem temperatury cieczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MKII] Problem ze wskaźnikiem temperatury cieczy
Witam
W poprzednich zegarach nie działało mi nic oprócz prędkościomierza. Kupiłem zegary podpiołem, wszystko w jak najlepszym porządku oprócz temperatury cieczy chłodzącej. Nie wiem na jakiej zasadzie działa ten wskaźnik, ale raczej niesprawność wskaźnika wykluczam. Co może być powodem, że wskaźnik nie działa? Jaka jest zasada działania?
W poprzednich zegarach nie działało mi nic oprócz prędkościomierza. Kupiłem zegary podpiołem, wszystko w jak najlepszym porządku oprócz temperatury cieczy chłodzącej. Nie wiem na jakiej zasadzie działa ten wskaźnik, ale raczej niesprawność wskaźnika wykluczam. Co może być powodem, że wskaźnik nie działa? Jaka jest zasada działania?
Ostatnio zmieniony ndz lip 23, 2006 18:43 przez juby, łącznie zmieniany 1 raz.
no przecież pisze po polskujuby pisze:Możesz po polsku do mnie
nie no napewno nie wchodzi do przewod paliwowego (po co paliwo w desce) jest to pwenie jakis przewód podciśnieniowyjuby pisze:misiek10111, masz racje, wężyk wchodzi w przewód doprowadzający najprwadopodobniej benzynkę do wtrysków, ale nie ogarniam za bardzo jeszcze konstrukcji PF'a więc moge się mylić
masz racje wężyk podłączony jest do grubego węża prowadzącego najprawdopodobniej do... uwaga... pompy hamulcowej!!! ale po jaki gwint i czy na pewno ten przewód podciśnieniowy jest do temp. cieczy chłodzącej, bo tak nawet na zdrowy rozsądek to nie.misiek10111 pisze:nie no napewno nie wchodzi do przewod paliwowego (po co paliwo w desce) jest to pwenie jakis przewód podciśnieniowy
PS ide dalej szukać zaraz wracam
[ Dodano: 23 Lip 2006 19:22 ]
ja nic już nie rozumiem zostawiam wypowiedzi na ten temat ludziom, którzy się na tym znają.
no właśnie więc pewnie czujnik poleciał, tylko gdzie on siedzi, i jak np sprawdzić jego działanie bądz niedziałanie?misiek10111 pisze:napewno wskażnik temp. jest sterowany elektronicznie
Ostatnio zmieniony ndz lip 23, 2006 20:22 przez juby, łącznie zmieniany 1 raz.