Jak przyspawać końcówke do tłumika w [mk2]

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Melepeta
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Jak przyspawać końcówke do tłumika w [mk2]

Post autor: Melepeta » ndz lip 23, 2006 16:07

Szanowni panowie ... mam końcówke tłumika i musze ją przyspawać to już nie problem tylko jak wjadomo w golf2 rura wydechowa jest powyginana jak 8 paragraf ... ale ... musze odciąć ją BOSCHEM, a następnie przyspawać końcówke ... lecz tłumik jest za daleko masz dosztukować rure ?? rozumiecie o co mi biega .. jak nie to wytłumacze jescze raz troche zmęczony jestem więc wybaczice ze troche chaotycznie napisane ...
Ostatnio zmieniony ndz lip 23, 2006 16:23 przez Melepeta, łącznie zmieniany 1 raz.

:D

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 16:10

odetni tylko tyle rury ile potrzebujesz, resztę zostaw i do niej przyspawaj końcówkę

PS: POPRAW TYTUŁ TEMATU (chodzi o podanie modelu auta np:[mk2])

:-k ...

Melepeta
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Melepeta » ndz lip 23, 2006 16:24

dzięki zobaczymy co z tego wyjdzie :) a może już ktoś tak robił i są jescze inne jakieś sposoby bo gdyby końcówka była przyspawana do samego tłumiak byłby lepszy efekt chyba ... ale zobaczymy będe ciął spawał kręcił;)

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 16:34

Melepeta pisze:a może już ktoś tak robił i są jescze inne jakieś sposoby bo gdyby końcówka była przyspawana do samego tłumiak byłby lepszy efekt chyba ... ale zobaczymy będe ciął spawał kręcił;)
ja miałem kiedyś tak zrobione i efekt jest taki sam jak z przyspawaną końcówką do tłumika

Awatar użytkownika
MISZA-NFT
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MISZA-NFT » ndz lip 23, 2006 16:45

Ja tez chce sobie cos takiego zrobic musze od kumpla koncowke wytargac ale jak skrócę oryginalną rure to glos tłumika chyba mi sie nie zmieni bo niby od czego????
A na tym mi nie zależy wolę ciszę i spokój.

Pewne starochińskie przysłowie mówi
"Więcej wypijesz dalej zajdziesz"

greg

Post autor: greg » ndz lip 23, 2006 16:49

MISZA-NFT pisze: oryginalną rure to glos tłumika chyba mi sie nie zmieni bo niby od czego
zmieni się - zmieni - kumplowi po takiej robocie zaczął basowo mruczeć

Melepeta
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Melepeta » ndz lip 23, 2006 17:01

ale pany ... ja nie mówie tu o jakiejś rurce tylko oryginalna końcówka za 100 zeta ... macie
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0aa ... 53a99.html
Ostatnio zmieniony ndz lip 23, 2006 17:13 przez Melepeta, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 17:03

Melepeta pisze:macie foto ...
gdzie? ja mam za 135 załozoną i9 daje niewielki pogłosik basu

[ Dodano: 06-07-23, 17:05 ]
rura

Melepeta
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Melepeta » ndz lip 23, 2006 17:16

no.. tak no... ale do szerkokiego zderzka to pasuje własnie taki jak ja zapodałem zaj zrobie tłumik to zapodam fotki już są fotki mojego golfa ale już jest brewka założona teraz bedzie tłumik pomalutku do celu ... :okej: pozdro ;)

Awatar użytkownika
MrUkAs
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrUkAs » ndz lip 23, 2006 17:19

A znacie jakis preparat ktory bylby wstanie odrdzewic nadkladke na tlumik? Kupilem nakladke za 70zl, sprzedawca zarzekal sie, ze nie pordzewieje... Po miesiacu juz pordzewiala...

www.SportCom.PL

greg

Post autor: greg » ndz lip 23, 2006 17:21

MrUkAs, papier ścierny i trzesz do likwidacji rdzy. Potem coraz drobniejszy paier aż dojdziesz do połyskyu, z tym że bedzie rdzewiał dalej bo go zetrzesz - po prostu trzeba kupić porządną końcówkę a nie wierzyć sprzedawcy

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » ndz lip 23, 2006 17:23

MrUkAs pisze:A znacie jakis preparat ktory bylby wstanie odrdzewic nadkladke na tlumik? Kupilem nakladke za 70zl, sprzedawca zarzekal sie, ze nie pordzewieje... Po miesiacu juz pordzewiala...
jeśeli chodzi Ci o wyczyszczeniu chromu z nalotu rdzawego to jest pasta tempo lub automax (elaegancko usuwają naloty z chromowanych części), a jezeli już nie masz chromu tylko pordzewiały kawałek rury to naprzykład Cortanin nadaje sie do tego

Awatar użytkownika
MISZA-NFT
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MISZA-NFT » pn lip 24, 2006 11:58

Qrde no to lipa bo ja nie chce zeby mi mruczał gadał i basował a wogole to mocno sie zmieni czy tylko troche bo jak jezdzilem ze dwa m-ce z dziurawym od rdzy tlumikeim to szalu dostawalem taki hałas.
Pozdro

Pewne starochińskie przysłowie mówi
"Więcej wypijesz dalej zajdziesz"

Melepeta
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Melepeta » pn lip 24, 2006 14:14

Wiesz co ale on z tym tłumikiem nie będzie ci chodził tak jak z dziurawym hehehe :grin: jak mi odpadł całkiem tłumik to chodził jak WRC lekko gazu się dodało a tu WWRRRRRRRR bum bum bum heheh pozdro :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”