filtr kabinowy/przeciwpyłkowy w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
filtr kabinowy/przeciwpyłkowy w MK3
Witam.
W golfie MK3 rocznik 92 silnik 1.8 ABS w wersji GL chciałem oczyścić układ przewietrzania wnętrza. Zerknąłem pod podszybie w poszukiwaniu filtra kabinowego i.......... zonk!, jest tylko plastikowe pudełeczko z dziurkowanym wieczkiem. Pewnie takie jak w MK2. Czy da się w to miejsce po prostu zamontować obudowę filtra na te "tańsze" prostokątne wkłady? Czy trzeba coś przerabiać?
Dzięki.
Pozdro.
W golfie MK3 rocznik 92 silnik 1.8 ABS w wersji GL chciałem oczyścić układ przewietrzania wnętrza. Zerknąłem pod podszybie w poszukiwaniu filtra kabinowego i.......... zonk!, jest tylko plastikowe pudełeczko z dziurkowanym wieczkiem. Pewnie takie jak w MK2. Czy da się w to miejsce po prostu zamontować obudowę filtra na te "tańsze" prostokątne wkłady? Czy trzeba coś przerabiać?
Dzięki.
Pozdro.
dziejo, kolega ma pewnie siatke i zadnego filtra tam nie wsadzi...
sowa92, Masz cos takiego jak w tym mk2 ?
http://vw2.info/vwforum/filtr.htm
Jesli tak to musisz zrobic jak w tej poradzie...
sowa92, Masz cos takiego jak w tym mk2 ?
http://vw2.info/vwforum/filtr.htm
Jesli tak to musisz zrobic jak w tej poradzie...
Tak to mniej więcej wygląda, jak w linku, który podałeś. Nie ma możliwości, żeby zrobić skok technologiczny i zamontować obudowę, do której instaluje się wkład oznaczony w Filtronie jako "K 1006"? Wkład "K 1059" proponowany przez AXe jest niestety prawie 4x droższy niż ten K 1006
Próbuję pogodzić niemożliwe: rozwiązanie dobre i tanie.
Do konca nie jestem pewien, ale sporo osob na forum chyba taki zakladalo, tylko dlatego ze mieli polokragly wklad (jeszcze drozszy gips) a nie siatke tak jak Ty...sowa92 pisze:Nie ma możliwości, żeby zrobić skok technologiczny i zamontować obudowę, do której instaluje się wkład oznaczony w Filtronie jako "K 1006"?
Uzyj szukajki, bylo o tylk troche...
-
greg
da się -kup z rozbiórki golfa taki plastik i kupujesz wkład prostokątny (ja do mk3 załaciłem za Filtrona 27zł)sowa92 pisze:zy da się w to miejsce po prostu zamontować obudowę filtra na te "tańsze" prostokątne wkłady?
[ Dodano: Nie Lip 23, 2006 4:59 pm ]
w tej chwili masz zamontowaną część on 1H1 819 098A a potrzebujesz 1J1 819 640B oraz 1H0 819 648A