Witam. Mój problem jest dość dziwny. Auto to golf 4 tdi alh mojej siostry niedawno zakupiony. Problem polega na tym ze po przekręceniu kluczyka nie zapalają się praktycznie żadne kontrolki również wskaźnik paliwa, auto odpala i zaraz gaśnie.
Może ktoś z was spotkał się z podobnym problemem?
kontrolki nie swiecą, odpala i zaraz gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przejrzyj bezpieczniki - brak jest zasilania dla licznika po stacyjce
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: kontrolki nie swiecą, odpala i zaraz gaśnie
sprawdź kostkę stacyjki, jak będzie ok to sprawdź fabryczny alarm, też powodował takie myki.
Jak miał zimne luty na przekaźnikach, nie palili się w ogóle kontrolki na liczniku.
Jak miał zimne luty na przekaźnikach, nie palili się w ogóle kontrolki na liczniku.
Dzieki koledzy ale okazuje się że problem jest znacznie bardziej skomplikowany. Dzis było dwuch mechanikuw z kompem i powiedzieli ze wywala jakies trzy błędy przez co uruchomienie silnika jest niemożliwe. Niestety nie wiem co to za błedy b nie było mnie przy tym. Niby wszystkie podłączenia są wpozo a błęduw żadn z nich nie potrafił usunac. Ze niby cos pokabinowane z instalacia jakies kostki czy puszki pod licnikami kturych nie powinno byc. Nie potrafie tego dokładnie wytłumaczyc bo nie było mnie pży tym, byłem w pracy a to auto siostry. Wkażdym bądz razie jutro auto ma trafic do elektryka samochodowego z prawdziwego zdazenia. Więc jutro może coś będzie wiadomo.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: kontrolki nie swiecą, odpala i zaraz gaśnie
Wlasnie tu jest problem ze nie dales do mechanikow tylko do mechanikuw.pago85 pisze:Dzieki koledzy ale okazuje się że problem jest znacznie bardziej skomplikowany. Dzis było dwuch mechanikuw z kompem i powiedzieli ze wywala jakies trzy błędy przez co uruchomienie silnika jest niemożliwe.
To ze ktos ma komputer nie oznacza ze sie zna na tym.
Nie potrzeba do tego komputera by wiedziec w czym jest problem.
Bledy jaki odczytali to bledy z silnika gdzie jeden z nich mowil o zablokowaniu sterownika przez immo.
Nie dalo sie wykasowac wiec polegli na tym.
Wystarczy podac zasilanie po stacyjce na licznik i auto powinno odpalic.
Zobacz zcy na niebieskiej wtyczce na pinie 1 jest zasilanie po stacyjce, jezeli nie ma to je tam podaj.
Jezeli nie dziala zegarek w liczniku to brak jest stalego plusa na pinie 23 niebieskiej wtyczki.
Zaczal bym od sprawdzenia bezpiecznikow.
Kostke stacyjki zostaw w spokoju skoro auto odpala na chwile.