Głośniki po naprawie
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Głośniki po naprawie
Witam. Zastanawiam się nad kupnem głośników widocznych na zdjęciu. Są one po naprawie. Sprzedający zapewnia, że naprawa nie miała wpływu na jakość ich grania.
Jak myślicie, warto je kupić ? Cena jest dość okazyjna . Jest to modej Focal Polyglass 165VR
Jak myślicie, warto je kupić ? Cena jest dość okazyjna . Jest to modej Focal Polyglass 165VR
Głośniki po naprawie
Niech napisze kto to naprawiał i da Ci gwarancję rozruchową , by sprawdzić czy cewka nie szoruje .
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Głośniki po naprawie
Mają zdeformowaną membranę a o zawieszeniu nie wspomnę.Poszukaj lepiej innych głośników.
Natural Sound
Głośniki po naprawie
Wiesz oglądając teraz fotki na kompie dochodzę do wniosku, iż specjalista to to nie był i jeśli to co wziąłem rano za cienie na membranie to wypukłości to odpuść , bo jeśli będą trafione , to stracisz nerwy i kasę za przesyłki .
Głośniki po naprawie
Chyba faktycznie odpuszczę. Mam jeszcze jedno pytanko. Co powiecie o głośnikach MB QUART QM 218.03 CX? Szukam jakichś dobrych głośników na system. Wczesniej miałem powerbass s6c, ale dla mnie to porażka. Chciałbym aby miały łagodny tweeter i mocny woofer.
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Głośniki po naprawie
patryk173 pisze:Chciałbym aby miały łagodny tweeter i mocny woofer.
To zdecydowanie nie są głośniki dla Ciebie.patryk173 pisze:MB QUART QM 218.03 CX
szukaj Morel maximo,tempo lub DLS'a R6a.Ostatnio słuchałem systemu AD(Audio Development) i góra bardzo łagodna a basik niczego sobie.Powinien trafić w Twoje gusta.
Natural Sound
Głośniki po naprawie
raczej mocny woofer,tweeterków nie słyszałem ale wyczytałem że są ostre...patryk173 pisze:Te DLS mają łagodny tweeter?
Głośniki po naprawie
Właśnie też tak słyszałem. Najlepiej będzie chyba samemu skompletować system.Woofer z tych dls i jakis syk morel i powinno być chyba ok
Głośniki po naprawie
No napisano też dużo na każdy inny temat. Ale komuś kto się zna na CA nie jest chyba ciężko wymienić 3 modele, które mają taki tweeter?
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Głośniki po naprawie
Ostatnio słuchałem auta z systemem AD(audio development) i góra była łagodna,wręcz chwilami mdła.
Natural Sound