[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Myjki ręczne - problem
Witam,
Mam problem, po umyciu auta na myjce ręcznej, na lakierze powstają kropki, jakby kamień. Jak sobie z tym poradzić ?
Mam problem, po umyciu auta na myjce ręcznej, na lakierze powstają kropki, jakby kamień. Jak sobie z tym poradzić ?
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Myjki ręczne - problem
Najlepiej zmienić myjnie. Mają tam twardą wodę i od tego te kropki powstają. Po umyciu możesz wytrzeć do sucha ręcznikiem i QD i nie będziesz miał kropek
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
-
- Użytkownik
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Maggot, kolega luciusdz, napisał
Myjnia reczna to bezdotyk?? No jakoś mi się nie wydaje.
luciusdz pisze: po umyciu auta na myjce ręcznej
Myjnia reczna to bezdotyk?? No jakoś mi się nie wydaje.
[zewnątrz] mycie auta
Salwinek91 pisze:Najlepiej zmienić myjnie. Mają tam twardą wodę i od tego te kropki powstają. Po umyciu możesz wytrzeć do sucha ręcznikiem i QD i nie będziesz miał kropek
Mam dwie takie myjki w mieście, i na każdej to samo
Tylko teraz jest problem w tym, że te kropki zostały, myłem auto szamponem, nakładałem różne specyfiki i nic. Czy tylko polerka zostanie ?
[zewnątrz] mycie auta
Salwinek91, Zaschniętych kropel po twardej wodzie QD tak łatwo nie usunie, co innego zaraz po umyciu
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
-
- Użytkownik
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Bio, myślałem że można je usunac bez żadnego problemu, tylko tyle że powstają po myciu
Maggot, nie ma sprawy , aż sam wróciłem jeszcze raz przeczytac tamten post bo myślałem że to ja coś pomyliłem
luciusdz, spróbuj UC ręcznie albo cleanerem ściernym. Chyba że masz polerkę to maszyną. Zawsze sobie trochę lakier odświeżysz jak nie chcesz wydawac dużo kasy u kogoś kto to robi a powinno pomóc na te kropki. Jeszcze niech Bio, powie czy to dobry pomysł
Maggot, nie ma sprawy , aż sam wróciłem jeszcze raz przeczytac tamten post bo myślałem że to ja coś pomyliłem
luciusdz, spróbuj UC ręcznie albo cleanerem ściernym. Chyba że masz polerkę to maszyną. Zawsze sobie trochę lakier odświeżysz jak nie chcesz wydawac dużo kasy u kogoś kto to robi a powinno pomóc na te kropki. Jeszcze niech Bio, powie czy to dobry pomysł
[zewnątrz] mycie auta
Salwinek91, Oj ja tam alfą i omegą nie jestem, po prostu mówię z doświadczenia
Usuniesz je czymś ściernym tak jak mówi kolega wyżej.
Aby nie powstawały, zredukuj przyczepność wody do lakieru dobrym jego przygotowaniem, i płukaniem auta wodą demineralizowaną ( 4 lub 5 program na myjniach bezdotykowych ).
Usuniesz je czymś ściernym tak jak mówi kolega wyżej.
Aby nie powstawały, zredukuj przyczepność wody do lakieru dobrym jego przygotowaniem, i płukaniem auta wodą demineralizowaną ( 4 lub 5 program na myjniach bezdotykowych ).
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
-
- Mały gagatek
Jak usunąć kropki od asfaltu
Wczoraj myjąć furę ręcznie(zwykle robie to na bezdotykowej) zauważyłem że mam pełno czarnych kropek na przednich dźwiach myśle że, to świerzy asfalt bo w okolicy nie dawno wiadukt remontowali. Jak się tego pozbyć ?>
- Maximus-83
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Karcher do mycia auta
Witam zamierzam zakupić myjkę ciśnieniową i zauważyłem taką ofertę, czy 100 barów to wystarczająca moc żeby umyć konkretnie felgi i auto z brudu ?
Zdjęcie oferty: http://i48.tinypic.com/9td5vk.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdjęcie oferty: http://i48.tinypic.com/9td5vk.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paviarotti
- Lord GTI
Jak usunąć kropki od asfaltu
Cytuję FAQ tego działu: "Uwaga : Jeśli masz kropki ze smoły na nadwoziu ( lub resztki kleju np. po emblematach ), przed glinkowaniem miejscowo użyj Tar&Glue Remover’a"