Oryginalne radio + adapter kasetowy
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam,
Mam pytanie odnośnie oryginalnego radia do mk2 takie jak z aukcji http://allegro.pl/vw-delta-ii-passat-go ... 51918.html" onclick="window.open(this.href);return false; [chyba takie było montowane oryginalnie w mk2]
Chciałbym takie zakupić i do tego jeszcze adapter kasetowy http://allegro.pl/transmiter-kaseta-kas ... 77359.html" onclick="window.open(this.href);return false; i odtwarzać sobie muzykę z mp3/ telefonu komórkowego i moim zdaniem wygodniej bo nie trzeba płyt CD,i teraz mam pytanie czy jest sens ? chcialbym by to grało w takim dobrym poziomie ale nie profesjonalnym, na pewno nie będzie zakładana jakaś mega tuba tylko taka jakaś mała tuba by jakiś bass dała i głośniki oryginalne [ewentualnie jakiejś dokupiło by się] i jeszcze jedno pytanie czy podczas odtwarzania przez taki adapter będą jakiejś szmery/szumy.? Kumpel mówił ze tak może się dziać a w Oplu Corsa C taki własnie adapter mam zamontowany w org radiu i jakos taka sama jak z płyt CD, Może ktos juz tak próbował taka kombinacje zrobic i czy dawało radę?
Pozdrawiam. i czekam na odpowiedzi
Mam pytanie odnośnie oryginalnego radia do mk2 takie jak z aukcji http://allegro.pl/vw-delta-ii-passat-go ... 51918.html" onclick="window.open(this.href);return false; [chyba takie było montowane oryginalnie w mk2]
Chciałbym takie zakupić i do tego jeszcze adapter kasetowy http://allegro.pl/transmiter-kaseta-kas ... 77359.html" onclick="window.open(this.href);return false; i odtwarzać sobie muzykę z mp3/ telefonu komórkowego i moim zdaniem wygodniej bo nie trzeba płyt CD,i teraz mam pytanie czy jest sens ? chcialbym by to grało w takim dobrym poziomie ale nie profesjonalnym, na pewno nie będzie zakładana jakaś mega tuba tylko taka jakaś mała tuba by jakiś bass dała i głośniki oryginalne [ewentualnie jakiejś dokupiło by się] i jeszcze jedno pytanie czy podczas odtwarzania przez taki adapter będą jakiejś szmery/szumy.? Kumpel mówił ze tak może się dziać a w Oplu Corsa C taki własnie adapter mam zamontowany w org radiu i jakos taka sama jak z płyt CD, Może ktos juz tak próbował taka kombinacje zrobic i czy dawało radę?
Pozdrawiam. i czekam na odpowiedzi
Jak Kraść to miliony,
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
Adapter gra nieco lepiej niż transmiter, wiem z własnego doswiadczenia.
Zalezy jak trafisz, raz kaseta działa, raz nie. Zakładam ze w zaleznosci od radia, czy mechanizmu blokady na kasecie.
Kombinacja specjalna to nie jest, dzwiek bedzie porownywalny z 96-128kbs. Niewiem natomiast jak jest z niskimi tonami przy tym zestawie, nie mialem jak sprawdzic.
A ! Jeżeli chcesz sprobowac, nie pakuj się w "drogie" kastety, aledrogo proponuje zakup juz od 4 złotych.
Zalezy jak trafisz, raz kaseta działa, raz nie. Zakładam ze w zaleznosci od radia, czy mechanizmu blokady na kasecie.
Kombinacja specjalna to nie jest, dzwiek bedzie porownywalny z 96-128kbs. Niewiem natomiast jak jest z niskimi tonami przy tym zestawie, nie mialem jak sprawdzic.
A ! Jeżeli chcesz sprobowac, nie pakuj się w "drogie" kastety, aledrogo proponuje zakup juz od 4 złotych.
- nitrox89
- Dawca organów
- Auto: mk4 AXR+
Hansiu, lepiej zapodać jakieś radio z biedrony z USB, lepiej to zagra. Pozatym podłączyc tube pod ori radio mk2 może być ciężko, trzeba będzie kupować przejścia RCA itp.
Rust is lighter than carbon fiber
znaczy sie mi po głopwie chodzi z golfa zrobic taki egzemplarz i dobrowadzic do takiego stanu jak wyjechał w 89 w fabryki.. . . a raczej sie nastawiam ze jakas malutka tuba bedzie . . .
Jak Kraść to miliony,
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jesli chcesz zachować oryginalne radio to popieram taki projekt, ale czy to cię usatysfakcjonuje to nie nas pytaj bo to zależy od twoich wymagań jeśli chodzi o jakość dźwięku. Niestety same w sobie te delty były kiepściutkie, dodatkowo pogorszy sie jakość od adaptera ale oczywiście da się słuchać. Przy czym tube w tym przypadku uważałbym za przesadę, dobre średnie głośniki w drzwi piszczki w podszybie lub słupki i na tym bym poprzestał
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Nie wiem jak dokładnie wygląda głowica radia w tym modelu, ale jakiś koleś w jakimś innym radiu zrobił sobie aux na falach AM (których nikt już nie słucha) być może jest to wykonalne
ale to robota dla ogarniętego elektronika.
ale to robota dla ogarniętego elektronika.
MK3 ADZ->AGU
Re: Oryginalne radio + adapter kasetowy
o o taką odpowiedź mi chodzilo kolego, dzis sprawdzalem w golfie to mam tylko 1 glosnik na podszybiu, musialby bym jakiejś zakupić , jakie były orginalne glsoniki w mk2? ile watt czy jak to tam sie piszeePaweł Marek pisze:Jesli chcesz zachować oryginalne radio to popieram taki projekt, ale czy to cię usatysfakcjonuje to nie nas pytaj bo to zależy od twoich wymagań jeśli chodzi o jakość dźwięku. Niestety same w sobie te delty były kiepściutkie, dodatkowo pogorszy sie jakość od adaptera ale oczywiście da się słuchać. Przy czym tube w tym przypadku uważałbym za przesadę, dobre średnie głośniki w drzwi piszczki w podszybie lub słupki i na tym bym poprzestał
Jak Kraść to miliony,
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie umiem ci podac z pamięci, znajdziesz łatwo na allegro oryginaly używane do mk3. W dzwi 165 mm średnicy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
dzięekiii ,juz chcialem zapytac o wiazki kabli ;] ale ktos inny zalozyl taki temat :d
Jak Kraść to miliony,
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2
Jak seks to księżniczki,
Jak paliwo to diesel
Jak jeździc to VW MK2