mk2 diesel zegary jeden wtyk stabilizator napiecia ?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

mk2 diesel zegary jeden wtyk stabilizator napiecia ?

Post autor: Przemo86 » pt lip 21, 2006 23:13

Witam, oto moj problem...

mk2, diesel, zegary na jeden wtyk...

po wyciagnieciu zegarow i zlozeniu ich z powrotem w deske nie dzialaja kolejno wskaznik poziomu paliwa, wskaznik temperatury cieczy chlodzacej kilka diod (dzialaja od akumulatora-->swieci na stale do momentu uruchomienia silnika, kierunki, kontrolka od dlugich i od swiec zarowych) nie dziala od oleju i temperatury...

moje pytanie jest takie co to moze byc bo wpadlem na pomysl stabilizatora/regulatora napiecia czy jest mozliwe ze mi sie gdzies stracil przy wyciaganiu zegarow, drugie mam luzna tasiemke i nie wiem gdzie ja podlaczyc :/ trzecie gdzie za ile pln dostane taki stabilizator i gdzie jakies oznaczenia, tzn co mam powiedziec w sklepie zeby mi dali taki jak potrzebuje...

p.s. wskazniki dzialaja tzn po wypieciu z zegarow i podlaczeniu do akumulatora wskazowki sie ruszaja ;)

oto kilka fotek...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

-Można się dobrze bawić na imprezie bez alkoholu, prawda ?
-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

Awatar użytkownika
daaroo
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: daaroo » pt lip 21, 2006 23:22

pokaz w sklepie licznik,

stabilizator powinien miec jakies tam oznaczenia, chyba ze z wiekiem zniknely

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt lip 21, 2006 23:30

stabilizator napięcie jest po to by napięcie było stabilne i nie skakał poziom paliwa tak jak w baku (wiadomo ze paliwo podczas jazdy stale pływa, po to jest stabilizator by wskazówka nie latała jak oszalała), jezeli stabilizator jest uszkodzony to wskazówka lata

:-k ...

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Przemo86 » pt lip 21, 2006 23:39

jakby wam to powiedziec mam te 3 blaszki co wychodza z folii i plastik cos ala konektor zenski nie mam tej czesci, ktora jest sluzy jako konektor meski jesli moge sie tak wyrazic i opiera sie na tej metalowej blaszce kolo predkosciemierza misiek podeslales mi foto tego tylko hm mam problem bo ja mam inaczej to zamocowane tam powinny byc dwa otwory na dwa wystajace plastyki reszta powinna sie opierac na niej i byc podlaczona... ale chyba zrobie jak daaroo, radzi bo chyba nie kupie tego z opisu a jutro robota od 6.00 do 16.00 conajmniej a sklepy do 13.00 :/

p.s. nie wiecie co to za tasma mi wystaje coc czego ona ma wchodzic ?
sorry za jakos zdjec ;) robione komorka przed chwila ;) :pub:

aaa czy ta tasma nie jest powiazana z tym stabilizatorem ?

-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » pt lip 21, 2006 23:43

PGrzemek tą taśmą koło prędkościomierza sie nie przejmuj, ja też tak miałem, folia z nadrukiem jest do wielu typów aut taka sama, jeżeli nie masz wolnej wtyki która by pasowała to ten wtyk pozostaje nie wykorzystany

:-k ...

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Przemo86 » pt lip 21, 2006 23:46

misiek10111 pisze:PGrzemek tą taśmą koło prędkościomierza sie nie przejmuj, ja też tak miałem, folia z nadrukiem jest do wielu typów aut taka sama, jeżeli nie masz wolnej wtyki która by pasowała to ten wtyk pozostaje nie wykorzystany
heh no tak tylko hm ten stabilizator tez mi wsiakl to tak samo mogla mi inna wtyczka zniknac ale to malo prawdopodobne
misiek10111 pisze:jezeli stabilizator jest uszkodzony to wskazówka lata
zeby ona latala nic sie nie dzieje zero reakcji tak samo ze wskaznikiem temp, narazie chlopaki jutro do roboty :/

-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

Awatar użytkownika
rabbit1
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: rabbit1 » czw sie 03, 2006 14:25

więc mam nadzieje że ci trochę pomogliśmy i po problemie :bigok:

www.vwtp.phorum.pl Pabianikcki klub vw

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Przemo86 » czw sie 03, 2006 16:17

rabbit1 pisze:więc mam nadzieje że ci trochę pomogliśmy i po problemie
misiek10111, rabbit1, sorki ze nie odpisywalem, ale najpierw wyjechalem na tydzien a niedawno to zrobilem, wiec tak brakowalo stabilizatora, zakupilem taki pod 12V ale troszku mi nie pasowal wiec spilowalem takie dwa biale bolce przykrecilem i by bylo wszystko oka ale z drugiej strony popekaly mi 3 te styki w tym czarnym plastyku ale dalem rady polutowalem wszystko podlaczylem i gra ...
tzn dziala wreszcie wiem ile mam paliwa jaka temp i widze swiecace diody :D :D :D

uwaga koszt u elektryka minimum 50 zł koszt samego stabilizatora 1,40 zł ja tam wniosek wyciaglem po co przeplacac :P

dzieki chlopaki za pomoc :pub:

-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”