Sam koszt wykonania takiego wydechu zamknął się w okolicy +/- 1000zł.
 Sam koszt wykonania takiego wydechu zamknął się w okolicy +/- 1000zł. Może komuś się przydadzą fotki:

Moderatorzy: G0 Karcio, zlos, VIP

A ja nie pamiętam jak Twoja ręka wygląda, zdjęcie dłoni wrzućRybak pisze:Odpowiem:pod warunkiem,że jest tak gruby jak mój
 Głupawka pełną gębą..
 Głupawka pełną gębą..
Bo takie są mniej więcej koszty materiału.To daje do myślenia ile niektóre "renomowane" firmy przycinają na robieniu wydechów,a i tak jakość spawów niejednokrotnie pozostawia wiele do życzenia.Nie sądzę,aby wydech np.Millteka był bardziej trwały od wydechu,który zrobi "jakiś" pasjonat w garażu,pod warunkiem,że jest dobrym spawaczem i potrafi wyliczyć sobie to i owo.Passat944 wklej filmik jak to brzmi,żeby udowodnić niektórym niedowiarkom,że wiem co piszę.Ja już słyszałem jednego Golfa R36 ze zrobionym wydechem made in garaż i powiem tylko tyle,że zrywał gacie z dupyPassat944 pisze: Sam koszt wykonania takiego wydechu zamknął się w okolicy +/- 1000zł.

No dokładnie koszty rur, kolanek, tłumików (RM Motors), bandażu itp. Filmik niebawem.Rybak pisze:Bo takie są mniej więcej koszty materiału.
Passat944 pisze:Filmik niebawem.
 A tak BTW, jak tam zestaw Swisswax? Wiem, że to nieodpowiedni dział
 A tak BTW, jak tam zestaw Swisswax? Wiem, że to nieodpowiedni dział 
 , jak rozwiązałeś sondy ? kolektor wydechowy ?
 , jak rozwiązałeś sondy ? kolektor wydechowy ?  bo jak na razie muszę jakąś pocztą pantoflową je zdobywać
 bo jak na razie muszę jakąś pocztą pantoflową je zdobywać  

Ja tam nie raz od nich brałem, nie miałem nigdy problemów z pękaniem na spawach czy wypaleniu wygłuszenia. A kwestia buczenia zależy bardziej według mnie od samej konstrukcji układu. Wiadomo, że na przelocie i małych puszkach będzie głośno. Żeby układ przelotowy był cichy potrzeba dużych, pełnych wygłuszenia puszek(piszę o wolnossakach). Zawsze też można założyć coś z komorą rozprężną.Rapix pisze:Passat944 według mnie tłumiki rm motors są średnie raz że pewnie w środkowym zakresie buczy jak to od nich lubi, a dwa że u kolegi po 2 latach zaczął pękać na spawach w 1.8T
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości