[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam i dzięki za radę więc o ile zrozumiałem stosować w takiej kolejnośći
1-mycie
2-remower-pukanie
3-glinka+szampon i woda (atomizer)-pukanie
4-cleaner
5-white diamond
Myślałem ze wosk Colli 476 będzie bardziej trwały niż politura?? Ale nie znam się napisz kolego czy dobrze kolejności zrozumiałem i dzięki za fachową poradę.
1-mycie
2-remower-pukanie
3-glinka+szampon i woda (atomizer)-pukanie
4-cleaner
5-white diamond
Myślałem ze wosk Colli 476 będzie bardziej trwały niż politura?? Ale nie znam się napisz kolego czy dobrze kolejności zrozumiałem i dzięki za fachową poradę.
- miko
- black point
- Kontakt:
To fakt Colli będzie trwalszy niż WD, więc jeśli oczekujesz długiej trwałości to możesz go wziąć lub mogę zasugerować ci komplet Duragloss cleaner #601 plus sealant #111 wg mnie dużo łatwiejsza aplikacja niż Colli trwałość zbliżona a praca z produktami DG wg mnie dużo przyjemniejsza.KOLUS25 pisze:Myślałem ze wosk Colli 476 będzie bardziej trwały niż politura??
Kolejność OK
Witam, chciałbym się poradzić w sprawie politury. Najprawdopodobniej jutro odbieram felgi z lakierowania i chciałbym się poradzić jak je zabezpieczyć w sposób właściwy. Wyczytałem, że najlepiej stosować politurę ew. + jakiś szampon. Jak to powinno wyglądać i co ile nakładać politurę ? Proszę o radę
- miko
- black point
- Kontakt:
Do felg politura to niezbyt dobry pomysł, ja używam PB Wheel Sealant http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=236" onclick="window.open(this.href);return false;Gumiś 89 pisze:poradzić w sprawie politury
Felgi alu smaruje na początku sezonu i później gdzieś tak w środku drugi raz (zawsze najpierw cleaner PB i dwie warstwy sealantu) czyli tak na 3 miesiące starcza. Wg mnie bdb produkt, brud nie przywiera, dużo łatwiej się myje, większość schodzi pod samym ciśnieniem myjki, później przetarcie rękawicą woda z szamponem i jest lux.
- KnightRider1986
- Mały gagatek
Wreszcie udało mi się zamówić tester POORBOY'S WORLD Black Hole Show Glaze i z tym wiąże się moje pytanie, czy jak będę aplikował ten środek to muszę oklejać listwy, światła itp??
Tam gdzie zaczyna się Pruszków, kończą się Reguły.
Nie musisz, Black Hole nie brudzi plastików i bardzo ładnie się wypracowuje
Moje MK4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=439313" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy używał ktoś tego produktu WET Glaze 2.0 ponoć nowość na rynku i bardzo polecany.Zamiast WHITE DIAMOND +Colli 476 ??? Co wy na to
Dosyć popularny na DW, ale osobiście jeszcze nie testowałem.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
Czytałem same pozytywy a na real fotach robi wrażenie Więc zaryzykuje i biorę WET Glaze 2.0 w sobotę zobaczymy co to jest warte i napisze jak wyszło.Obym tylko miał garaż wolny i ogień ze smalcem na auto he he
KOLUS25, Wrzucaj fotorelację
Szukasz porady n/t detailingu czy profesjonalnych kosmetyków ? Napisz w nowym dziale
http://forum.vwgolf.pl/viewforum.php?f=175
Ja dużo czytałem i zdecydowałem się na colli 915 i poorboys black hole i glinkę Valet Pro. Każdy poleca co innego wiec trzeba wypróbować samemu. Coli dobrze sie poleruje i daje ładny efekt, zobaczymy jak z trwałością.
Kolega robił golfa MK VI Colli 476 to powiem że kozak wyszedł i trzy miechy na myjce bezdotyk wytrzymał .Chłopak pedantyczny więc często zaglądał na BP .Wydaje mi się że to uczciwy okres a wosk godny polecenia nie wiem jak 915 ?? Ale firma sprawdzona cena +jakość
915ma podobną trwałość ale lepszy "wet look". Chce zastosować ultimate compound do pracy ręcznej, zobaczymy czy mi da zadowalające efekty
Daj foto po skończonej robocie i powiesz czy zestaw jest godny polecenia