Mam nadzieję, że nie na Goodridge?GTI2007 pisze: Obecnie To mam zmienione tylko przewody Hamulcowe plus plyn motul a tarcze jak iklocki ATE Ceramic..
Za forum Leona:
Kod: Zaznacz cały
Czołem wszystkim,
Na pewno wszyscy pamiętają jak grupowo zamawialiśmy przewody hamulcowe goodridge. Nie dawało mi spokoju to, że te przewody nie mają żadnych uchwytów w seryjne miejsca dlatego postanowiłem zamówić komplet takich hamulców do mojego samochodu bezpośrednio od producenta z Anglii... Przewody przyszły, okzało się, że są dużo grubsze, tak jak by te co dostałem były do motoru nie do samochodu, ale skoro takie dostałem, w nowych też nie było specjalnich oryginalnych mocowań pozostałem przy tych co mam a temte oddałem w ręce marcina_kielce i to był błąd który mogłem przepłacić życiem....
Słuchajcie jechałem sobie Zakopianką w strone Krakowa jak nagle poczułem że nie mam hamulca pod nogą... dwa pompnięcia pedałem okazało się, że ciśnienie wypsiukało resztki płynu, zaczęła mrugać kontrolka brak płynu hamlulcowego. Przewód zwyczajnie strzelił... super hiper przewód w stalowym oplocie... szczęśliwie jechałem akurat drogą na ograniczeniu i byłem w stanie wyhamować redukcją silnika ale gdyby nie to nie wiem jak to by się skończyło... warunki były tragiczne, śnieg na drodze itp...
Bardzo chętnie dowiedział bym się skąd były zamawiane te przewody? kontakt do osoby gdzie można to reklamować? teraz już wiem, że coś z tymi przewodami było nie tak, tym bardziej jak porównałem to z tymi sprowadzonymi od producenta z UK. O mały włos nie skasowałem sobie totalnie samochodu narażając życie innych współpasażerów, dlatego założyłem ten temat, bo nie mam zamiary pozostawić tej sprawy tak sobie, tym bardziej, że wiem, że wiecej osób kupiło te przewody.
Dodam, że były zamontowane zgodnie z instrukcją nic się nie przetarło a cisnienie wysadziło przewód - nie w miejscy gwintu tylko w miejscy gdzie powinien trzymać stalowy oplot. Jak jutro to zdemontuje zrobie zdjęcia jak to wygląda... przestrzegam wszystkich bo ja się sporo strachu najadłem...