Wosk spływa po AUTOGLYM ULTRA DEEP SHINE a nie SRPmatgym pisze:Nie raz czytalem jak ludzia splywal colli polozony na SRP po 2 tygodniach wiec to nie jest najlepsze rozwiazanie, a jedynie polsrodek.
[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Dj Darecki
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]
[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]
- miko
- black point
- Kontakt:
Oooooo takDj Darecki pisze:Wosk spływa po AUTOGLYM ULTRA DEEP SHINE a nie SRP
Po pierwsze może i mało widziałem, dla mnie nie to co widziałem a sam zrobiłem/dotknąłem się liczy, ale nie wyobrażam sobie jak można zrobić ręcznie korektę? Jeśli to dział detailing to nie ma takiego pojęcia! Korekta to tylko i wyłącznie polerowanie maszynowe. Po drugie jeśli maszyną robię korektę na 80-90% w dwa, trzy dni to nie wyobrażam sobie jak długo musi trwać doprowadzenie auta do takiego stanu ręcznie Dlatego z pełną świadomością będę powtarzał, że ręcznie to można lakier odświeżyć ale nie zrobić korektę. Peacematgym pisze:widocznie mało relacji z prac widziales bo ja już widziałem nie jedną korektę ręczna z naprawdę pozytywnymi efektami
Za speca też się nie uważam, więc bez ironii proszę.matgym pisze:specu
miko, matgym, dzięki za opinie. Zdaję sobię sprawę, że cudów łapami nie zdziałam, ale chcę trochę powalczyć samemu z lakierem i zorientować się na ile te cudowne środki rzeczywiście są warte. Mój variant, to pierwsze auto przy którym walczę z lakierem i zależy mi aby zebrać trochę doświadczeń w detailingu przy nim tak, żeby przy następnym wiedzieć w co warto bawić się a w co nie.
Już teraz widzę, że za cenę środków, które teraz kupiłem i które chcę kupić możnaby już prawie zrobić korektę maszynową. Przy następnym VAGu myślę, że już się na takową zdecyduję.
Ale póki co kupuję środki i jadę z koksem Mam cierpliwość i siłę w łapach, więc myślę, że gorzej niż jest nie będzie
Już teraz widzę, że za cenę środków, które teraz kupiłem i które chcę kupić możnaby już prawie zrobić korektę maszynową. Przy następnym VAGu myślę, że już się na takową zdecyduję.
Ale póki co kupuję środki i jadę z koksem Mam cierpliwość i siłę w łapach, więc myślę, że gorzej niż jest nie będzie
Witam. Forumowicze mam taki problem... jakis czas temu na dach samochodu narobil ptak, autko tak stalo nie ruszane tydzien na sloncu (temp powyzej 30*). Umylem samochod no i w tym miejscu zostala plamka. Co teraz z tym zrobic? Da sie to usunac jakas pasta?
- miko
- black point
- Kontakt:
lg1984, możesz spróbować, jeśli tylko tydzień ku.pa leżała jest szansa, że pastą zejdzie ale jak nie to będzie trzeba papierkiem potraktować.
U mnie na nowo pomalowanej masce kupa poleżała 3 dni i też mam ślad. Na dachu kupa se leżała tydzień i śladu nie zostawiła
Wniosek z tego taki, że nie opłaca się poprawiać fabryki i odświeżać nowym malowaniem Te nowe, ekologiczne lakiery są tyle samo warte co i te kupska.
Wniosek z tego taki, że nie opłaca się poprawiać fabryki i odświeżać nowym malowaniem Te nowe, ekologiczne lakiery są tyle samo warte co i te kupska.
U znajomego leżała 40 minut i tyle wystarczyło by nie dało się tego wyciąć. Wszystko zależy od tego co szanowny ptak zjadł
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
[zewnątrz] polerowanie lakieru
Koledzy lepsze woski ma Duragloss czy Meguiar's? Czy to jedna półka?
Posty umieszczaj w odpowiednim dziale. Za nieporządek w dziale rozdawane będą osty .
Posty umieszczaj w odpowiednim dziale. Za nieporządek w dziale rozdawane będą osty .
ALH + 205 + chip
miko, dzięki
W takim razie kupię chyba to co polecałeś
W takim razie kupię chyba to co polecałeś
najpierw nakładam #601 nie wycieram tylko bezpośrednio nakładam #111, czekam 30 min i poleruję?miko pisze:Duragloss #601 + #111
Czyli po nałożeniu i spolerowaniu #111 nakładam jeszcze raz #111?miko pisze:przy dwóch warstwach poleży spokojnie 3 - 4 miesiące
ALH + 205 + chip
- miko
- black point
- Kontakt:
Tak, dokładnie jak piszesz i pamiętamy że dużo nie znaczy lepiej bo później i tak będziesz to musiał zetrzeć fibrą #601 jest dość specyficzny i zostaje po nim bardzo mały film, tak ma być i nie dokładaj na siłę więcejliteon0 pisze:nakładam #601 nie wycieram tylko bezpośrednio nakładam #111, czekam 30 min i poleruję?
Tak, po nałożeniu drugiej warstwy czekasz godzinkę i polerujesz, dobrze by było żeby auto przez następne co najmniej 6h nie miało kontaktu z wodąliteon0 pisze:Czyli po nałożeniu i spolerowaniu #111 nakładam jeszcze raz #111?
Będziesz na pewno zadowolony
Witam mam pytanko do znawców tematu i radę.Szukam sprawdzonych środków do nowego lakieru (Golfik odebrany w tym miesiącu kolor biały).Znalazłem na aukcji ciekawy zestaw dla początkujących Collinite 476 wosk+Cleaner R222[/b].I teraz gryzą mnie szczegóły-1=mycie autka 2=glinka +woda z szamponem 3=mycie auta 4=Cleaner R222 5=wosk Collinitte 476 KONIEC !!! Wczesniej wyczytałem nie wiem czy dobrze że po takich zabiegach wystarczy myć autko i ewentualnie po myciu wystarczy stosować np POORBOY'S WORLD White Diamond Show Glaze 473ml lub coś takiego AMWAY SILICONE GLAZE emulsja do polerowania.Jeżeli coś pomieszałem to proszę o korektę czynnośći lub kolejność środków
- miko
- black point
- Kontakt:
KOLUS25, zamień w tym zestawie Colli na PB White Diamond i będziesz zadowolony
Po aplikacji tak jak napisałeś 1 - 2 - 3 - 4 - 5 zostaje regularne mycie, ewentualnie możesz wspomagać się po myciu jakimś Quick Detailerem, a jeśli stwierdzisz, że woda już tak dobrze nie jest odprowadzana z lakieru znakiem, że należy cały proces 1 - 5 powtórzyć.
PS. Dodałbym jeszcze między 1 a 2 jakiś Remover do usunięcia smoły żeby glinka na dłużej wystarczyła i APC żeby umyć uszczelki, plastiki
Po aplikacji tak jak napisałeś 1 - 2 - 3 - 4 - 5 zostaje regularne mycie, ewentualnie możesz wspomagać się po myciu jakimś Quick Detailerem, a jeśli stwierdzisz, że woda już tak dobrze nie jest odprowadzana z lakieru znakiem, że należy cały proces 1 - 5 powtórzyć.
PS. Dodałbym jeszcze między 1 a 2 jakiś Remover do usunięcia smoły żeby glinka na dłużej wystarczyła i APC żeby umyć uszczelki, plastiki