Szarpie przy większej prędkości
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich na forum!
Mam dziwny problemik
Mam autko benzyna z lpg, bierze ono troche oleju ok 1,5 - 2 l na 1000km....
Jak jade z predkoscią 80km/h jest OK. Ale jak jadę np 100km/h przez kilka minut zaczyna strasznie szrpać albo jak zaczynam wyprzedzać od 90km/h i bardziej wciskam gaz, zarowno na gazie jak i pb, przy nizszych predkosciach jest OK
Przewody zapłonowe, palec i kopułe wszystko Beru wymieniałem rok temu, świece ngk jakies 5000km temu a poprzednie też miałem ngk , mialy dobry wygląd, brązowawy bez sladu nagaru tylko wtedy jedna świeca szwankowala i szrpalo nawet przy nizszych predkosciach 60km/h Przez te 5000km bylo super
Teraz szarpie przy wyzszych predkościach ale nie weim skad ten problem?
zalewaja sie swiece olejem? ale nie sa czarne
cewka wariuje? ale czemu tylko przy wiekszym obciazeniu?
Prosze o pomoc
Mam dziwny problemik
Mam autko benzyna z lpg, bierze ono troche oleju ok 1,5 - 2 l na 1000km....
Jak jade z predkoscią 80km/h jest OK. Ale jak jadę np 100km/h przez kilka minut zaczyna strasznie szrpać albo jak zaczynam wyprzedzać od 90km/h i bardziej wciskam gaz, zarowno na gazie jak i pb, przy nizszych predkosciach jest OK
Przewody zapłonowe, palec i kopułe wszystko Beru wymieniałem rok temu, świece ngk jakies 5000km temu a poprzednie też miałem ngk , mialy dobry wygląd, brązowawy bez sladu nagaru tylko wtedy jedna świeca szwankowala i szrpalo nawet przy nizszych predkosciach 60km/h Przez te 5000km bylo super
Teraz szarpie przy wyzszych predkościach ale nie weim skad ten problem?
zalewaja sie swiece olejem? ale nie sa czarne
cewka wariuje? ale czemu tylko przy wiekszym obciazeniu?
Prosze o pomoc
Szkoda ze nie powiedziales jakie to auto i jaki silnik ale patrzac na twoj profil to golf III 1.4. A o przeplywomierzu powietrza nie pomyslales ? moze sie zawiesil ? ale to by ci przy malych predkosciach przerywal. Taka sugestia z mojej strony
Mam silnik 1.4 wtrysk jednopunktowy
Myślałem też o podstawie wtrysku, ale tak samo na luzie już zaczynalby szarpać
Ciekawostką jest to ze jak pojezdze chwile z predkoscia max 80 to mi mniej oleju bierze a jak predkościa max 100 to mi duzo bierze, że dolewam non stop
Wiecie czy moze szarpac z tego powodu ze przy 100km/h wiecej oleju sie dostaje do komór i on nie do konca spalony osiada na świecach? dodam ze do mojego silnika sa dedykowane swiece o cieplocie 5 wg ngk a mam troche zimniejsze 6.......
Myślałem też o podstawie wtrysku, ale tak samo na luzie już zaczynalby szarpać
Ciekawostką jest to ze jak pojezdze chwile z predkoscia max 80 to mi mniej oleju bierze a jak predkościa max 100 to mi duzo bierze, że dolewam non stop
Wiecie czy moze szarpac z tego powodu ze przy 100km/h wiecej oleju sie dostaje do komór i on nie do konca spalony osiada na świecach? dodam ze do mojego silnika sa dedykowane swiece o cieplocie 5 wg ngk a mam troche zimniejsze 6.......
Mojemu znajomemu nawet jak mu mniej brało oleju w aucie, to miał nagar na świecach i czyścił je co jakiś czas drucianką. Ale on jeździł tylko na benzynie.
Filtr wymieniony razem ze świecami tak że ma sie dobrze.....
Najbardziej podejrzewam tą elektryke, bo zwykle przy wiekszym obciążeniu szarpie
Najbardziej podejrzewam tą elektryke, bo zwykle przy wiekszym obciążeniu szarpie
beru mają rok jak pisałem wczesniej Nie maja żadnych przebic
Zastanawiam sie czy moze to nie hall
Ale z odpalaniem nie mam problemu.....
Zastanawiam sie czy moze to nie hall
Ale z odpalaniem nie mam problemu.....