klima golf III
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
klima golf III
witamI
teraz już będę wiedział jak połączyć , i co z czym , bo już myślałem że mi brakuje podzespołów
włącznik do klimy mam AC i Strzałka , czyli powinien pasować
bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam!
teraz już będę wiedział jak połączyć , i co z czym , bo już myślałem że mi brakuje podzespołów
włącznik do klimy mam AC i Strzałka , czyli powinien pasować
bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam!
klima golf III
witamI
teraz juz bęę wiedział co i jak , bo myślałem że mi brakuje podzespołów
posiadam włącznik AC i ze strzałką , tak ze powinien pasowac
bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam!
teraz juz bęę wiedział co i jak , bo myślałem że mi brakuje podzespołów
posiadam włącznik AC i ze strzałką , tak ze powinien pasowac
bardzo dziękuję za pomoc
pozdrawiam!
klima golf III
Witam....
czy zamiast ton dyskusji nie można wrzucić by jednego dobrego linka do schematu klimy z opisem?? Przeczytałem już parę wątków i w każdym to samo.. dyskusja zamiast konkretnego linka do schematu, albo linki do radzieckiej strony które albo nie działają, albo pojawia się lista na 10 stron i nie wiadomo co po radziecku kliknąć...
Schemat z tego wątku http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=107377" onclick="window.open(this.href);return false; jest niekompletny. brak opisu podzespołów, nie wiadomo jaka z wersją sinlikową. W dodaku w ETCE podają że niektóre roczniki w instalacji miały termostat, inne nie... no wiec.... jak można stwierdzić że to jest jak najbardziej kompletny schemat...
Znalazłem bardzo dobry schemat do golfa ABF, ale on np używa sterownika silnika do odpalania sprężarki klimy. Ja zakupiłem klime manualną z mk3 diezla z 97 roku ale wkładam do mk2, który sterownika nie ma. POtrzebuje dwóch schematów do klim manualnych mk3 diezel 1z AFN 97 rok, oraz do mk2.
MOżna prosić o schematy jeśli ktoś ma bo zginę w wyszukiwarce i adekwatnej treści wątków jaki napotykam w każdym otworzonym wątku...
czy zamiast ton dyskusji nie można wrzucić by jednego dobrego linka do schematu klimy z opisem?? Przeczytałem już parę wątków i w każdym to samo.. dyskusja zamiast konkretnego linka do schematu, albo linki do radzieckiej strony które albo nie działają, albo pojawia się lista na 10 stron i nie wiadomo co po radziecku kliknąć...
Schemat z tego wątku http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=107377" onclick="window.open(this.href);return false; jest niekompletny. brak opisu podzespołów, nie wiadomo jaka z wersją sinlikową. W dodaku w ETCE podają że niektóre roczniki w instalacji miały termostat, inne nie... no wiec.... jak można stwierdzić że to jest jak najbardziej kompletny schemat...
Znalazłem bardzo dobry schemat do golfa ABF, ale on np używa sterownika silnika do odpalania sprężarki klimy. Ja zakupiłem klime manualną z mk3 diezla z 97 roku ale wkładam do mk2, który sterownika nie ma. POtrzebuje dwóch schematów do klim manualnych mk3 diezel 1z AFN 97 rok, oraz do mk2.
MOżna prosić o schematy jeśli ktoś ma bo zginę w wyszukiwarce i adekwatnej treści wątków jaki napotykam w każdym otworzonym wątku...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
klima golf III
Do Mk 3 1,9 TDI:
https://rapidshare.com/#!download|23p1| ... ac.pdf|310" onclick="window.open(this.href);return false;
https://rapidshare.com/#!download|23p1| ... ac.pdf|310" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
klima golf III
Ruski mają jeszcze do 1,8B; 2,0B i 2,8B. Do 1,9TD nie mają a stamtąd mam link.
Do Mk 2 nie ma materiału o klimie. W wolnej chwili popatrzę po świecie.
Do Mk 2 nie ma materiału o klimie. W wolnej chwili popatrzę po świecie.
klima golf III
WItam...
czy ktoś może mi powiedzieć jaką rolę w działaniu klimatyzacji spełnia ECU silnika, i czy można go ominąć?
CHodzi mi o J248, który jest podpięty do przekaźnika klimy, oraz to pinu 8 na wtyczce układu J293
czy ktoś ma rozpiske funkcji pinów na ECU od TDI?
czy ktoś może mi powiedzieć jaką rolę w działaniu klimatyzacji spełnia ECU silnika, i czy można go ominąć?
CHodzi mi o J248, który jest podpięty do przekaźnika klimy, oraz to pinu 8 na wtyczce układu J293
czy ktoś ma rozpiske funkcji pinów na ECU od TDI?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
klima golf III
Chodzi zapewne o "poinformowanie" sterownika silnika o włączaniu się klimatyzacji - w celu korekcji obrotów. ECU potrafi też zwiększyć obroty silnika by zwiększyć ładowanie z alternatora przy dużym zapotrzebowaniu na prąd: klima, podgrzewacze płynu chłodzącego itd. To nawet można zauważyć. Odcina też klimatyzację przy wciśnięciu gazu do podłogi.
Czy można ominąć? Klima pójdzie a silnik - to nie wiem jak się zachowa.
ECU do 1Z/AHU ma 68 pinów, Kolego! Cut-off to przykładowo 28; sygnał pracy klimy to 37
Czy można ominąć? Klima pójdzie a silnik - to nie wiem jak się zachowa.
ECU do 1Z/AHU ma 68 pinów, Kolego! Cut-off to przykładowo 28; sygnał pracy klimy to 37
klima golf III
Podłączam to pod 1.6TD w mk2... więc... i tak mi tego nic nie wysteruje. Oryginalnie w mk2 takich bajerów jak podwyższenie obrotów nawet nie było, można zaś dać regulator biegu jałowego z AAZ. KOlejne pytania...
1. Czy pin CUT OFF z ECU steruje masą?
2. Termostat.... termostat klimatyzacji w vw był montowany w autach do 93 roku, miał za zadanie zapobiegać zamrażąniu skraplacza.
Po 93 roku termostatu już nie ma, ja np mam obudowe nagrzewnicy bez niego. W jaki sposób został rozwiązany problem zamarzania skraplacza?? (podejrzewam inny zawór rozprężny - z termostatem).
3. Jak w AAZ właśnie rozwiązane jest to że nie ma ECU???? W schemacie dla TDI jest moduł sterujący pracą sprężarki i wentylatorów
Czy w AAZ to jest?? Jeśli nie to jak to jest rozwiązane?
1. Czy pin CUT OFF z ECU steruje masą?
2. Termostat.... termostat klimatyzacji w vw był montowany w autach do 93 roku, miał za zadanie zapobiegać zamrażąniu skraplacza.
Po 93 roku termostatu już nie ma, ja np mam obudowe nagrzewnicy bez niego. W jaki sposób został rozwiązany problem zamarzania skraplacza?? (podejrzewam inny zawór rozprężny - z termostatem).
3. Jak w AAZ właśnie rozwiązane jest to że nie ma ECU???? W schemacie dla TDI jest moduł sterujący pracą sprężarki i wentylatorów
Czy w AAZ to jest?? Jeśli nie to jak to jest rozwiązane?
klima golf III
szukam i szukam i nie mogę nigdzie znaleźć schematu climatronika i sprężarki do golfa mk3 vr6 96rok. bardzo poproszę kolegów o pomoc
http://WWW.VAG-SERWIS.PL - nieautoryzowany serwis grupy VAG Ząbki k/Warszawy ZAPRASZAMY !
Re: klima golf III
Witam ja mam pytanie czy jest ktoś z Pomorza (okolice Malborka) kto pomógł by mi podłączyć elektrykę klimy w Golfie III 1.8 GT. Ponieważ nie posiadam żadnych kabli od klimy.