Problem z Swiatami postojowymi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam problem od jakiegoś czasu, przestały świecić mi światła postojowe gdy wyłączę silnik i włączę kierunkowskaz w lewo albo w prawo wcześniej działało bez problemu a teraz od jakiegoś czasu nie działa i nie ma nawet dźwięku jak otworze drzwi na wyłączonym silniku i wyciągnięte kluczyki i włączony kierunkowskaz ale tak to jak włączę normalnie postojowe włącznikiem to działają. Ale tak to żeby poszczególna strona była włączona tylko to nie da się.Dodam ze jest to Golf 4 1.9TDI 90km 2000r. Bezpieczniki wszystkie są ok
Prosił bym o pomoc.
Prosił bym o pomoc.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
musisz dostać się do manetki kierunkowskazów i zobaczyć czy jest +12V na szarym kablu (na wyłączonym zapłonie)...jak nie ma to zobaczyć czy jest przy kostce stacyjki na kablu tego samego koloru...jak nie ma to winna kostka stacyjki
- Qto
- _
- Kontakt:
a czy kierunki działają bez włączonego zapłonu ?? - nie, są zasilane innym kablem
Byłem właśnie zobaczyć tą manetkę i jest trochę rozkręcania trzeba było by ściągnąć cały plastyk pod kierownica co jest przykręcona. A nie ma gdzieś możliwość przed manetka wychwycić ten kabel żeby nie trzeba było tyle rozkręcać
- Qto
- _
- Kontakt:
jest, kostka stacyjki - ale to tyle samo rozbieraniaLopez55 pisze:A nie ma gdzieś możliwość przed manetka wychwycić ten kabel