Przestało działać, dlaczego?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witajcie. Mam car audio w autku (dużo tego nie chce mi sie wymieniac) I problem jest taki, z dnia na dzien przestała muzyka leciec, Tzn wieczorem podjechałem pod dom było wszystko ok a rano jak auto odpalilem juz nie chodzilo ;/
Dziwne jest to że jak zmostkuje sie na wzmaku miedzy kablem od impulsu a plusem to wszystko działa(aż do momentu kiedy przyjdzie bas bo wtedy zaczyna strasznie przerywać) ale musi być podlaczony też kabel z impulsu który idzie od radia. Oprocz tego kondensator swiruje i pokazuje barodzo rozne liczby ;/
Co to moze być?
Pozdrawiam
Dziwne jest to że jak zmostkuje sie na wzmaku miedzy kablem od impulsu a plusem to wszystko działa(aż do momentu kiedy przyjdzie bas bo wtedy zaczyna strasznie przerywać) ale musi być podlaczony też kabel z impulsu który idzie od radia. Oprocz tego kondensator swiruje i pokazuje barodzo rozne liczby ;/
Co to moze być?
Pozdrawiam
no przyczyna według mnie musi leżeć gdzieś w zasilaniu;) ja bym tam po kolei sprawdzał wszystko po kolei od wzmaka aż do aku;p
no i wszystko sprawdzilem ;/ wszystkie połączenia, bezpieczniki i wszystko jest ok ;/
-
- Forum Master
- Kontakt:
Brak dobrej masy, zaśniedziałe połączenia na kablach zasilania. Wszystko rozebrać, poczyścić i dokręcić.
Wszystko wyczyszczone. Masa jest przykręcona do śruby od pasów bezpieczeństwa. Nwm co to moze byc ;/
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Już wszystko działa Problemem był kabel z +, po wsadzeniu nowego wszystko działa