[mk3] samodostrojenie sie przepustnicy i kompa?prawda?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gorzel
Mały gagatek
Mały gagatek

[mk3] samodostrojenie sie przepustnicy i kompa?prawda?

Post autor: Gorzel » śr lip 19, 2006 21:48

witam,

a wiec tak: po przeczyszczeniu przepistnicy jak pisalem wczoraj obroty dalej faluja...napisaliscie zeby pojechac i wykasowac bledy i zaadoptowac przepustnice...

dzwonile po warsztatach i podpiecie pod kompa wacha sie okolo 120 zl. zlalazlem obok siebie serwis cianciary, zadzwonilem i powiedziano mi zebym narazie sam zdjal kleme minusowa i zrobil reset i pojedzil pare dni i moze sie sama przepustnica zgra z kompem...jak to nie podziala to przyjechac na podlaczenie kompa i wykasowanie bledow...

czy jest taka mozliwosc ze po moim resecie i jedzie przez kilka dni przepustnica sie zestroi po czyszczeniu z kompem i przestanie falowac??

dzis zrobilem reset i poczekamlem na wolnych obrotach az sie wlaczy wiatrak...zobaczymy co bedzie potem...

ps cianciara wezmie za podlaczenie i kasowanie bledow 60zl...to chyba dobra cena,,,

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » czw lip 20, 2006 08:24

Jak odpiąłeś klemę to raczej ci już żadnych błedów nie muszą kasować boś je sam wykasował właśnie tym odpięciem klemy. Po takim manewrze silnik startuje ze standardowymi ustawieniami i w zasadzie już powinna być różnica odczuwalna. A już na pewno jak go trzymałeś do właczenia wentylatora.
Chyba że nie jest to wina przepustnicy tylko np sondy lambda albo zużytego rozdzielacza zapłonu? Tu odczytanie błedów powinno pomóc - o ile coś się zarejestrowało.

Co do ceny - no za coś muszą żyć, ale ja za te 60zł to zrobiłem sobie swój interfejs diagnostyczny i jeszcze mi zostało :grin:

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » czw lip 20, 2006 08:31

Powiem tak że jak silnik 1.6AEE to nic nie da odpinanie klemy. Już parę razy sprawdzałem. Trzeba skasować błędy na kompie szczególnie po czyszczeniu przepustnicy.

60zł nie jest złą ceną. U mnie za podpięcie i znalezienie usterki biorą ok 40zł. jak nie znajdą usterki to komp gratis.

Obrazek

Awatar użytkownika
Cefaloid
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cefaloid » czw lip 20, 2006 08:45

A racja, nie zauważyłem że to 1,6. Musisz na dzień dobry skasować błędy z komputera, bez tego nic nie pomoże.

AndreasN1
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: AndreasN1 » wt sie 15, 2006 21:07

TheGwiazdor pisze:U mnie za podpięcie i znalezienie usterki biorą ok 40zł.
Witam! Gdzie dokładnie biorą 40zł? NA jakiej ulicy? Co to za firma?
Z góry thx za odp :))
Pzdr!

snowak
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: snowak » wt sie 15, 2006 23:34

Cefaloid pisze:A racja, nie zauważyłem że to 1,6. Musisz na dzień dobry skasować błędy z komputera, bez tego nic nie pomoże.
Były też 1.6 ABU (75KM). W nich klemą bardzo ładnie się kasuje :bigok: . Fejsem również

[img]http://img143.imageshack.us/img143/508/mylubuskaer5.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”