problem dwumasy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem dwumasy
czesc.dzisiaj podczas jazdy (golf 4 1.8t) nagle w jednym momencie samochod zacza skakac.wszystko wychodzi od silnika.podejrzewam ze to dwumas.kazda zmiana biegu i przyspieszanie drga.na postoju drga,ale jak przygazuje na biegu jalowym drganie ustaje.wiem ile kosztuje dwumas !jak sprawdzic czy to napewno dwumas?jezeli dwumas ,to czy mozna zamiennik czy tylko nowka?aha i spalanie uroslo zauwazalnie dziwne i brak mocy.czy to napewno dwumas?predzej jak odpalalem na zimnym silniku to bylo slychac lozysko na sprzegle,ale chwile.rok czasu wstecz bylo je slychac.moze byc ze lozysko sie rozwalilo?
problem dwumasy
Nie wiem czy u ciebie jest dwumas ale w dieslach to trzeba depnąć na 5 biegu od ok 40 km/h i jak będzie trzęsło to wtedy sprzęgło. Może silnik drga bo ma problemy z zaplonem co by wyjasniało wzrost spalania.
problem dwumasy
sprzegło albo poduszki, do 1.8t mozesz wrzucic jednomas z G60 (jest tanszy i przenosi wiekszy moment)
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
problem dwumasy
o to teraz mam problem.nie ma dwu masy?kolego szpieg jestem zielony, powiesz mi cos wiecej na temat G60.mechanik mi powiedzial mam dwumas.podpowiem ze golfik 98r. prod.
problem dwumasy
orginalnie masz sprzegło dwumasowe, ale jako tanszy i lepszy zamiennik mozesz wrzucic jednomas z silnika 1.8 16V G60 albo VR6, poszukaj na forum bo jest mnogość wątków na ten temat
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
problem dwumasy
chlopaki powodem tego wszystkiego byl moduł elektryczny.dwa tloki nie mialy iskry.masakra