Czy ma ktoś wycięty środkowy tłumik w TDI ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ma ktoś wycięty środkowy tłumik w TDI ?
Tak jak w temacie chciał bym się dowiedzieć jak to zmienia odgłos.
Jak ktoś ma proszę pisać wrażenia.
Jak ktoś ma proszę pisać wrażenia.
Audi_Sportback
z tego co się orientuję to środkowy tłumik podowuje tylko niepotrzebną masę. Oczywiście zaraz podniosą się głosy że nie, przeciez konstruktorzy specjalnie to tak obmyślili, ze bez niego samochód zacznie rzygać zupą itd. Takie jest moje zdanie.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego sheriffg też sie zastanawiałem nad twoim tematam i chetnie przeczytałbym opinie ludzi ktorzy wywalili środkowy tłumik alebo wywalili wszystkie. JA mam 1Z i mam wyciętego kata i ostatki przelotowy czyli tak jakby go nie było. Srodkowy oryginalny nie ruszony. Nie ruszałem go narazie bo nie chce stracic komfortu tzn. autko nie może chodzić głośniej. Jeżeli bede pewiem że nie bedzie głośniej to wyżucam
ja mam calutki przelot 2,5 cala a tłumik jaki mi zostal to tylko 1 końcowy i tez przelotowy co do odgłosów akustycznych to cichutko nie jest ale biedy tez niema, najfajniesze jest maxymalne wcisniecie pedalu gazu w podloge ludzie spie.p.rza...ją z chodnika
Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......
Właśnie słyszałem opinie użytkowników tylko że w benzynie, którzy nie mają środkowego tłumika i mówą że rewelacja mają lekki basowy odgłos. Ciekawy jestem właśnie jaki to bedzie odgłos w TDI gdy mam ostatni przelotowy Remus.
aw69 w jakim zakresie obrotów masz te brzmienie i czy jak jedziesz na trasie też hałasuje ??
aw69 w jakim zakresie obrotów masz te brzmienie i czy jak jedziesz na trasie też hałasuje ??
Audi_Sportback
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
tak ja mam tylko katalizator i tłumnik końcowy 1,9 TDI. 90 km. nie wiem czemu ale w samochodze strasznie drzy i ten tlumnik tez drzy. gumy ktore trzymaja rure i tlumnik sa dobre. drzy na wolnych obrotach. czy to mzoe byc wina zbyt duzej lub malej srednicy rury ??
Mój VW ->>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=775358#775358
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=775358#775358
- marcin-kielce
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie też drżało ale przyczyną było to że po obrywały sie przegrody w tłumiku przelotowym. Musiałem rozciąć puszkę i pospawać przegrody i jest ok ale zanim doszedłem że to jest przyczyną to trochę miałem przemyśleń, gumy też były ok i myslałem że to gdzieś rura dotyka do budy ale okazały sie te przegrody.