Tuning Box do 1.4 tsi 122KM co sądzicie?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP
-
- Mały gagatek
Witam panowie mam pytanie sąsiad który pracuje w serwisie VW (dorabia sobie w domu) proponuje mi tuning box do mojego golfika , oferta jest o tyle atrakcyjna że Box można wypiąć przed wizytą w serwisie . Golf jest jeszcze na gwarancji do marca 2013 i rodzice będą myśleć żeby mi ją przedłużyć jeszcze na rok. Pytanie brzmi czy warto i czy jest to w miarę bezpieczne dla silnika ?
- stefan1989
- Użytkownik
Nie pakuj się w boxy, bo to nie jest program pisany pod dane auto.
-
- Mały gagatek
box miałby być tylko do końca gwarancji, po gwarancji oczywiście będzie program stefan1989 odradzasz czy poprostu stwierdzasz że program lepszy ?
- tommi9097
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: Tuning Box do 1.4 tsi 122KM co sądzicie?
a w jaki sposób gwarancje przedłuzyc Ci maja?Golf 6 TSI pisze:Witam panowie mam pytanie sąsiad który pracuje w serwisie VW (dorabia sobie w domu) proponuje mi tuning box do mojego golfika , oferta jest o tyle atrakcyjna że Box można wypiąć przed wizytą w serwisie . Golf jest jeszcze na gwarancji do marca 2013 i rodzice będą myśleć żeby mi ją przedłużyć jeszcze na rok. Pytanie brzmi czy warto i czy jest to w miarę bezpieczne dla silnika ?
Poszukuje VW Mk1 Caddy...
-
- Mały gagatek
jest możliwość jakieś dopłaty w serwisie tak mówili jak kupowaliśmy auto. Pytanie było odnośnie boxa ale widze że nikt nic ciekawego nie ma do powiedzenia
a co mozna powiedziec ciekawego o takim badziewiu?? nic nie daje, kase z portfela wyciaga a dodatkowo moze spierd... silnik. jak mocy brakuje trzeba napisac program i tyle
-
- Mały gagatek
Re: Tuning Box do 1.4 tsi 122KM co sądzicie?
Teraz każdy kto ma program bedzię gadał że box to kupa , może ktoś miał u siebie w samochodzie takie coś ( nie koniecznie w aucie z takim silnikiem) Program bedzię ale po gwarancji !horsi pisze:a co mozna powiedziec ciekawego o takim badziewiu?? nic nie daje, kase z portfela wyciaga a dodatkowo moze spierd... silnik. jak mocy brakuje trzeba napisac program i tyle
Kolega ma i jest zadowolony, na pytanie czemu nie ma programu odpowiadam, że dlatego bo tego silnika jeszcze nikt nie robi.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
-
- Mały gagatek
Box zamontowany, auto lepiej się zbiera , jeszcze nie wiem jak ze spalaniem ale powinno być niższe.
z tego samego powodu sam się jeszcze nie zdecydowałem . Póki jest gwarancja wystarczy mi boxKolega ma i jest zadowolony, na pytanie czemu nie ma programu odpowiadam, że dlatego bo tego silnika jeszcze nikt nie robi.
Jak się spisuje autko teraz? Jaki koszt tego boxa? Sprawdzałeś gdzieś moc na hamowni? Wzrósł v-max?
-
- Mały gagatek
V-maxu nie ma gdzie sprawdać , poza tym do jazdy powyżej 200 biorę furę ojca . Boxik kosztował mnie 500zł.
horsi, box ma niby zwiekszac dawke paliwa czy ma jakas mape wpisana w siebie? On chyba dziala na zasadzie oszukania komputera?