Opuszczanie prawego lusterka przy włączaniu wstecznego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Moze mi ktos wyjasnic w jaki sposob (o ile wogle sie to ustawia) ustawia sie prawe lusterko po wlaczeniu wstecznego?
Chodzi mi o nowsze auta z grupy VAG gdzie po wlaczeniu wstecznego prawe lusterko opuszcza sie w dol.
Czy pozycje do jakiej ma sie opuscic sie ustawia czy pozycja ustalona jest "fabrycznie"?
Chodzi mi o nowsze auta z grupy VAG gdzie po wlaczeniu wstecznego prawe lusterko opuszcza sie w dol.
Czy pozycje do jakiej ma sie opuscic sie ustawia czy pozycja ustalona jest "fabrycznie"?
możesz samemu ustawić pozycję lusterka przy wrzuconym biegu wstecznym.
A mniej więcej wygląda to tak (przy najmniej u mnie)
1. ustawiam przełącznik żeby lusterko reagowało na bieg wsteczny (bo jak nie chcesz to nie musi reagować na wrzucenie wstecznego)
2. wrzucam wsteczny i w tym momencie mogę ustawić pozycję lusterka
3. ruszam do przodu (po jakiejś prędkości - chyba powyżej 10km/h) lusterko wraca do pozycji z przed wrzucenia wstecznego (czyli tej standardowej) którą mogę ustawiać jak mi się podoba.
Od tego momentu za każdym razem jak wrzucę wsteczny to lusterko ustawia się na pozycję określoną w punkcie 2 - no chyba ze zmienię ustawienie z pkt. 1 na takie żeby lusterko nie reagowało na wrzucenie wstecznego
mam nadzieje że pomogłem a nie zagmatwałem jeszcze bardziej
A mniej więcej wygląda to tak (przy najmniej u mnie)
1. ustawiam przełącznik żeby lusterko reagowało na bieg wsteczny (bo jak nie chcesz to nie musi reagować na wrzucenie wstecznego)
2. wrzucam wsteczny i w tym momencie mogę ustawić pozycję lusterka
3. ruszam do przodu (po jakiejś prędkości - chyba powyżej 10km/h) lusterko wraca do pozycji z przed wrzucenia wstecznego (czyli tej standardowej) którą mogę ustawiać jak mi się podoba.
Od tego momentu za każdym razem jak wrzucę wsteczny to lusterko ustawia się na pozycję określoną w punkcie 2 - no chyba ze zmienię ustawienie z pkt. 1 na takie żeby lusterko nie reagowało na wrzucenie wstecznego
mam nadzieje że pomogłem a nie zagmatwałem jeszcze bardziej
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Ustawiasz przelacznik na pozycje tak zeby reagowalo czyli na prawe lusterko?
Jak wlaczysz wtedy wsteczny to juz nie przestawia sie samo na dol?
Jak wlaczysz wtedy wsteczny to juz nie przestawia sie samo na dol?
Re: Opuszczanie prawego lusterka przy włączaniu wstecznego
Tak, prawe. Lewe, środek (czyli 0), lub grzanie lusterek nie uaktywnia autoustawiania lusterek przy włączonym wstecznym.agrala pisze:Ustawiasz przelacznik na pozycje tak zeby reagowalo czyli na prawe lusterko?
Tak przestawia, jak włączę wsteczny, to lusterko ustawia się na zapamiętaną pozycję (czyli np. w dół)agrala pisze:Jak wlaczysz wtedy wsteczny to juz nie przestawia sie samo na dol?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Opuszczanie prawego lusterka przy włączaniu wstecznego
Wtedy mozna tez doregulowac takmjak sie chce i jak sie pojedzie do przodu to zapamieta ta pozycje?kakaruto pisze:Tak przestawia, jak włączę wsteczny, to lusterko ustawia się na zapamiętaną pozycję (czyli np. w dół)