Gdzie szukac przyczyny ?
mk2 awaria centralnego zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Buniek85
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
mk2 awaria centralnego zamka
witam mam taki problem iż przestal dzialac w moim mk2 centralny zamek
stalo sie to gdy moja siostra przed zamknieciem drzwi wcisnela mocno rygielek i zatrzasneła drzwi i juz sie niestety nie otworzyly po przekreceniu kluczyka w drzwiach kierowcy,nie słychac pompki itd
Gdzie szukac przyczyny ?
Gdzie szukac przyczyny ?
Re: mk2 awaria centralnego zamka
czy masz centralny na "powietrze" czy elektryczny (tzn. chodzi mi o ten element siłownik co siedzi w drzwiach)Buniek85 pisze:witam mam taki problem iż przestal dzialac w moim mk2 centralny zamekstalo sie to gdy moja siostra przed zamknieciem drzwi wcisnela mocno rygielek i zatrzasneła drzwi i juz sie niestety nie otworzyly po przekreceniu kluczyka w drzwiach kierowcy,nie słychac pompki itd
Gdzie szukac przyczyny ?
czy w jednym czy w drugim przypadku nie mozliwe żeby poszła cała "centralka", popatrz bezpiecznik może jest na przewodzie do centralki a nie w skrzynce
a moze masy nie ma (miałem kiedyś taki przypadek w swoim Audi) i wtedy wogóle świrował poprostu był słaby styk
ups.. nie doczytałeminek01 pisze:Buniek85 pisze:nie słychac pompki itdRobertP pisze:czy masz centralny na "powietrze" czy elektryczny (tzn. chodzi mi o ten element siłownik co siedzi w drzwiach)
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 15:21 ]
no to szukaj centralki co steruje wszystkim, jeśli wszystkie Ci nie działająBuniek85 pisze:mam oryginalny pneumatyczny
a następnie po kablach, zasilanie (może jednak bezpiecznik padł na kablu ??) oraz masę czy przychodzi do niej,
chyba jakiś mierniczek lub chociaż lampkę kontrolną masz bez tego lipa na wzrok?
Jesli raz laczy, a raz nie to moze cos Ci nie banglac stycznik w drzawiach kierowcy...
Od srodka ryglem dziala central ?
[ Dodano: Sro Lip 19, 2006 15:25 ]
Od zamka idzie drut do stycznika, to takie plastykowe cos z gumowa harmonijka...
Od zamka idzie drut do stycznika, to takie plastykowe cos z gumowa harmonijka...
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
- Buniek85
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
dobralem sie do wszystkiego, pompka sprawna w kablach przy styczniku napiecie jest,masa jest stycznik przeczyscilem i jest ok, ale dalej centralny nie dziala co to moze byc ??
[ Dodano: Pią Lip 21, 2006 14:38 ]
doszedlem z zamkiem do porzadku powodem awarii byl jednak stycznik doszczetnie go rozebralem przeczyscilem wsio papierkiem,psiklem kontaktem i wsio huula dzieki za pomoc
[ Dodano: Pią Lip 21, 2006 14:38 ]
Jesli raz laczy, a raz nie to moze cos Ci nie banglac stycznik w drzawiach kierowcy...
doszedlem z zamkiem do porzadku powodem awarii byl jednak stycznik doszczetnie go rozebralem przeczyscilem wsio papierkiem,psiklem kontaktem i wsio huula dzieki za pomoc