Dziwne stukowe
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Dziwne stukowe
Nie wiem czy dwa czy jeden, muszę najwyżej zmierzyć spadki napięcia na kości sterownika. Fakt jest taki że przy 2 tyś. mam jakby przełamanie i delikatne podszarpywanie przy stałych obrotach w okolicy 2 tys.
Dlatego dałem + po przekaźniku prosto z akumulatora i zasilam nim cewkę jak i sterownik. Ale niestety to nie pomogło:(
Dlatego dałem + po przekaźniku prosto z akumulatora i zasilam nim cewkę jak i sterownik. Ale niestety to nie pomogło:(
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
-
- Niesolidny sprzedawca
Dziwne stukowe
to podlacz przez ten przekaznik tez zasilanie wtryskow, podgrzewania lambdy i krokowca
smaruj gofera dżemorem!!!
-
- Niesolidny sprzedawca
Re: Dziwne stukowe
zaraz zaraz- masz modzone 9a z planowana glowica na digi bez strojenia?
smaruj gofera dżemorem!!!
Dziwne stukowe
jak bez strojenia? Chodzi o to że wcześniej na tym samym sofcie mi nie stukało, a potem zaczeło, jeszcze przed planowaniem głowicy (głowica splanowana w granicach fabrycznej normy) ratuje tylko inny soft ale na gazie nadal stuka
czytaj dokładnie
czytaj dokładnie
Dziwne stukowe
to już chyba tylko aparatu zapłonowego nie podmieniałeś ciekawe jak się będzie zachowywało inne auto z Twoim softem
Dziwne stukowe
aparat podmieniałem
na innym sofcie mówiłem że jest OK na benzynie tylko na gazie nadal występuje.
Może tak być że nikt nie bierze pod uwage nagaru, a mam go niemało
na innym sofcie mówiłem że jest OK na benzynie tylko na gazie nadal występuje.
Może tak być że nikt nie bierze pod uwage nagaru, a mam go niemało
Dziwne stukowe
zmieniłem dzis kolektor na serie ABF i nie ma,
czy to mozliwe że nie ma czy poprostu nie słychać? Stary miał progi na wejsciu do flansz przy głowicy
czy to mozliwe że nie ma czy poprostu nie słychać? Stary miał progi na wejsciu do flansz przy głowicy
Dziwne stukowe
jak dla mnie mało prawdopodobne żeby stukowe było od kolektora, możliwe, że nie słychać, naprawdę ciężki przypadek u Ciebie a to silnik prosty w budowie z ery kamienia łupanego