Wymiana pompy paliwa z baku

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Kabanos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kabanos » pn kwie 30, 2012 23:29

Witam , kupilem do mojej padaczki pompe paliwa razem z całym pływakiem przy mie wyciagnietą z auta z takim samym silnikiem jednak nie moge jej wsadzic dokladnie do baku. Cała ta sztywna cześć z pompka, zaworem i pływakiem opiera sie o dno i kiedy przychodzi do ugiecia tej spreżyny górna część kosza po jakims centymetrze opiera się o dolną. Dodam że stara pompka była ogolona ze wszystkiego/ skrócona więc o co tu chodzi? Jest jakiś knyf na włożenie tego czy coś przy baku mogło być kombinowane?

Kabanos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kabanos » wt maja 01, 2012 15:38

oke, skoro tak to może ktos powie czy to ile pompka sie ugnie na spreżynie jest istotne dla jej dzialania? jest tam jakiś zawór czy coś? bo moge w sumie przyciąc tą plastikowa noge od kosza i skrócić weżyki miedzy koszem,pompka a tym filtrem/zaworem ktory tam jest. Z
Zda to egzamin?

adamwwy
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: adamwwy » śr maja 02, 2012 00:48

Ja w Toledo montowałem taką pompkę i wchodziła ok. Nic tam nie skracaj póki co. Ta guma uszczelniajaca jest na swoim miejscu czy wpychasz pompę razem z nią??

Kabanos
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kabanos » śr maja 02, 2012 18:17

jej miejsce chyba jest na pompce? no nie wiem jak to mozliwe ale jak pompka ze stópką opiera sie o dno to na tej sprężynie pompka sie ugina około 2 cm. cała ta jej dolna część opiera sie o gwint (wiesz o co chodzi)od baku.

Gadka mechanika :
przywiez czesci to ci zrobie

przywiozlem :

Kolo weekendu bedziesz mial zrobione.

minely 3...

jarek43_16
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: jarek43_16 » czw maja 03, 2012 10:21

a ponoć w tej pompce są różnice przed i po 89

ODPOWIEDZ