Mocowanie tylnej belki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Mocowanie tylnej belki
czy te śruby się w miarę odkręcają czy lepiej ich nie ruszać bo same łby zostaną w nasadce..?
zdjęcie zapożyczone z tego faka..
The quieter you become, the more you are able to hear...
Mocowanie tylnej belki
powinny się wykręcić bez problemu tylko trzeba trochę siły użyć, ale po co chcesz je ruszać ?
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
Mocowanie tylnej belki
ale to wiesz bo odkręcałeś czy zgadujesz..?Ypkis pisze:powinny się wykręcić bez problemu
żeby się nie piedrolić pod autem z tulejami, przewodami i korektorem..Ypkis pisze:ale po co chcesz je ruszać ?
Mocowanie tylnej belki
wydaje mi się że roboty zbytnio ci to zbytnio nie ułatwi a wręcz przeciwnie. Wykręć tą śrubę od tulei i cała belka ci spadnie.
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
Mocowanie tylnej belki
bo ja lubię jak jest trudno..Ypkis pisze:roboty zbytnio ci to zbytnio nie ułatwi a wręcz przeciwnie
z prawej owszem a z lewej..?Ypkis pisze:Wykręć tą śrubę od tulei i cała belka ci spadnie.
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
Re: Mocowanie tylnej belki
racja!Ypkis pisze:wydaje mi się że roboty zbytnio ci to zbytnio nie ułatwi a wręcz przeciwnie. Wykręć tą śrubę od tulei i cała belka ci spadnie.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
- KamilP
- DieseL PoweR
Mocowanie tylnej belki
Wiedziałem że się tego obawiasz Ale czy przypadkiem ten korektor nie jest przykręcony do tego ucha co chcesz odkręcić?vwarek pisze:z prawej owszem a z lewej..?
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
Mocowanie tylnej belki
dokładnie.. dlatego chciałbym wyjechać nim z beleczką i rozpracować go na zewnątrz..KamilP pisze:czy przypadkiem ten korektor nie jest przykręcony do tego ucha co chcesz odkręcić?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Mocowanie tylnej belki
Odkręcałem w trzech starych golfach dzień wczesniej zapodając penetratora. A jak u ciebie będzie któż ci da gwarancję? Ale te śruby raz sa solidne, dwa są wkręcone w grube żelazo które jest dobrze chronione przed korozją - siedzi pod blachą zewnętrzną, nie słyszałem żeby ktoś to urwał, inaczej rzecz się ma ze śrubami tylnymi od wahacza przedniego
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
Mocowanie tylnej belki
bezproblemowo.. grama rdzy na gwintach śrub..Paweł Marek pisze:A jak u ciebie będzie któż ci da gwarancję?
-
- Mały gagatek
Re: Mocowanie tylnej belki
Ja taki mały offtopic zrobie, oczywiście żuberek musi być
Mnie wymiana tulei w belce już od dawna czeka ale cały czas to odwlekam bo nie mam warunków żeby wyjmować całą belkę a dodatkowo zapieczone podwozie nie zachęca do tego Rozumiem, że nie będzie problemu z wymienieniem tulei na każdej stronie z osobna bez wyjmowania belki?
- KamilP
- DieseL PoweR
Mocowanie tylnej belki
Problem będzie z lewej strony bo tam nieszczęsny korektor hamowania jest, ciężko go odkręcić bez urwania śruby i innych nie przyjemności. Znaczy w większości przypadków z tym problem jest.Resterwers pisze:Rozumiem, że nie będzie problemu z wymienieniem tulei na każdej stronie z osobna bez wyjmowania belki?
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
Mocowanie tylnej belki
o wiele przyjemniejsza robota jest..Resterwers pisze:oczywiście żuberek musi być
Resterwers pisze:nie będzie problemu z wymienieniem tulei na każdej stronie z osobna bez wyjmowania belki?
u mnie śruby korektora zapieczone na amen.. musiałem odciąć nakrętki z tyłu.. bez wyciągania belki niewykonalne..KamilP pisze:Znaczy w większości przypadków z tym problem jest.
można też nie ruszać korektora ale wtedy musisz wyciąć śrubę od tulei albo odciąć całe to ucho razem z korektorem..