pierburg problem pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
pierburg problem pomocy
Witam mam ogromny problem ze samochodem prawdopodobnie wina gaźnika pierburg 2E w moim golfie II motor 1,3 silnik MH a mianowicie auto ma naprawdę ogromne spalanie dokładnie to nie da się nim jeździć bo spali nawet ponad 20l nie wiem jakim cudem:( a słoik paliwa 0,5 L spali w ciągu 2 minut proszę o pomoc co to może być z góry dziękuje
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
pierburg problem pomocy
Gaźnik był regulowany?
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
pierburg problem pomocy
Te silniki palą dużo ale 20l to przesada.. Sprawdzałeś może czy nigdzie nie ucieka paliwo?
Moje MKII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452768" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
pierburg problem pomocy
patalolo, od złej regulacji takie spalanie nie jest możliwe, to jest usterka gaźnika, zacznij od kontroli pod kątem wycieków, następnie skup się na membranie zaworu wzbogacania mieszanki - szczegóły na forum (ta sama część jest w gaźniku 2E2, Twój to 2E3, nie ma gaźnika 2E to tylko symbol ogólny każdego gaźnika dwuprzelotowego)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
pierburg problem pomocy
jak nabierzesz wyjmij membranę zaworu wzbogacania i zaślep na próbe kawałkiem dętki. Dalsz eczynności to już będzie rozbiórka gaźnika. Chyba ze nie gaźnik winien a np świece, ustawienie rozrządu i zapłonu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
pierburg problem pomocy
przed wymianą rozrządu i po wymianie dalej to samo kopułka palec świece kable nowe a palic to od razu odpala ale troszke obroty falują i tak jak by go zalewało no któryś gar
- alex_7692
- Gadatliwa bestia
pierburg problem pomocy
patalolo, Powiem Ci tak : też miałem kłopoty z tym gaźnikiem, zmieniłem zawór wzbogacania mieszanki i mębranę gaźnika, zapłaciłem około 35-40 zł, dobra regulacja u gaźnikowca ok. 40 zł (czyszczenie i sprawdzanie sprawności podciśnień itp.) i dało efekt taki że pali od strzała a w mieście spalanie to ok. 8,5-9l czyli "jak na ten silnik jest okej" bo wiadomo że lubi benzynkę.. nie ruszałem jeszcze kabli i świec, może coś by też pomogło.. A nie orientujecie się koledzy czy słabe ciśnienie na tłokach też może być powodem spalania?
pierburg problem pomocy
Witam problem rozwiązany:)kupiłem nowy gaznik i teraz jest inny problem z golfem:( a mianowice autoko czasami ma obroty poniżej 400 obrotów a czasami ponad 1000 a co naj leprze czasami w drodze zgaśnie i za chwile odpali od czego to może być ?? prosze o pomoc:(