KR na hamowni tylko 97 KM co jest nie tak?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
witam
mój golf mk2 1.8 16v KR jest to moje pierwsze auto i mam go 2.5 roku. no i jezdzilem caly czas i myslałem ze kr tak sie zbiera bo innym kr jeszcze nigdy nie jechałem. no i zimą byłem na hamowni sprawdzić osiągi i wyszło mi tam 97 KM i cokoło 122 NM i bardzo sie zdziwiłem. jechałem na sprawdzenie ciśnienia na tłokach i wyszło mi na wszystkich równo po około 14,5 bara. ciśnienie nie ucieka ale nie wiem gdzie dalej szukać przyczyn bo nie znam się na tym i bardzo bym prosił o porady i pomoc
z góry dziękuję
mój golf mk2 1.8 16v KR jest to moje pierwsze auto i mam go 2.5 roku. no i jezdzilem caly czas i myslałem ze kr tak sie zbiera bo innym kr jeszcze nigdy nie jechałem. no i zimą byłem na hamowni sprawdzić osiągi i wyszło mi tam 97 KM i cokoło 122 NM i bardzo sie zdziwiłem. jechałem na sprawdzenie ciśnienia na tłokach i wyszło mi na wszystkich równo po około 14,5 bara. ciśnienie nie ucieka ale nie wiem gdzie dalej szukać przyczyn bo nie znam się na tym i bardzo bym prosił o porady i pomoc
z góry dziękuję
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
może pompa paliwa za słabe ciśnienie daje albo wtryski trafione...
nie wiem czemu tak jest
nie wiem czemu tak jest
-
- Użytkownik
świece, przewody, pompa, wtryski, sterownik, wszystko ma wpływ na osiągi, stan skrzyni biegów, przebieg silnika
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
silnik 3 lata temu po generalnym remoncie, pierścienie panewki itd, nie bierze mi nic oleju także stan silnika myślę że spoko bo od remontu jest zrobione około 20 tyś. tak więc myślę że ta pompa i wtryski ewentualnie... Moje spostrzeżenie które zauwarzyłem to zaślepiony wężyk od podciśnienia przy przepustnicy powietrza???
-
- Użytkownik
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
no będę musiał tam zajrzeć i w poniedziałek napisze jak to tam wygląda
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
popiera. pierwsza najtańsza djagnozacarljohnson pisze:to sprawdź, sprawdź ustawienie rozrządu i zapłonu
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
sprawdziłem rozrząd... i znak na kółku jest przestawiony o jeden ząb w kierunku przeciwnym do ruchu zegara.... co to oznacza???
To oznacza, że jest źle i trzeba poprawnie ustawić... Na którym kółku?? Ogólnie to jak znak na kole jest wcześniej niż znak na obudowie tzn. że te koło jest spóźnione...
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
i co teraz dalej??? ustawiłem rozrząd teraz tak jak powinien być i auto ma jeszcze mniejszego ducha.... co teraz???
no to może zapłon masz przestawiony,ustaw zapłon do tego ustawienia nowego rozrządu
>>>>>White GL by Stary<<<<
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
przestawiając rozrząd, przestawiłeś też zapłon.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Krzychu MK2KR21
- Nowicjusz
ustawiłem teraz i rozrząd i zapłon jak należy i golfik ma całkiem inne kopyto... o wiele lepiej idzie... super się wkręca aż do momentu około 5000 obrotów i wtedy przerywa??? czy to pompa paliwa daje teraz za małe ciśnienie??? patrzyłem dziś na nią i jest tam zamiast oryginalnej puszki z pompą tylko sama pompka zamknięta i wydaje mi się że nie jest żadna pompa która dawałaby ciśnienie 6 bar bo coś mała jest....