Litosci, nie dziesiec sekund...mattjanow pisze:pompka centralnego zamka w każym przypadku bedzie przez pare sekund pracowac po zamknięciu kolego
Jesli dla Ciebie to norma, to najwidoczniej tez masz nieszczelnosc.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mattjanow pisze:10 sek to za dużo ale po zanknięciu zamka jakis krótką chwile na pewno musi pracowac
Tak samo wlaczy sie jak drugi raz przekrecisz kluczyk, mozna tak i sto razy...Paweł Marek pisze:Tak z ciekawości zamknąłem central z kluczyka a potem uzbroiłem alarm. Czyli zamykałem zamkniety zamek. Pompka włączyła się na 1 sekundę.
inek01 pisze:12 sekund po zamknieciu slychac jak zamyka jakby drugi raz, bo uruchamia sie dodatkowe ryglowanie
Ok, troche zle napisalem, chodzilo mi glownie o to ze slychac wtedy prace pompki.Paweł Marek pisze:Chyba jednak dodatkowe ryglowanie po 12 s nie jest realizowane pomką centralnego. Obejrzyj schemat. Zobacz takie nawinięte coś, to sa elektromagnesy.
Jasne ze zauwazylem Uv mnie jest tak, ze jesli sprobuje wyciagnac rygiel, to chowa sie momentalnie i nie da sie wyciagnac, przy czym slychac kilkakrotnie prace pompki...Paweł Marek pisze:Na pewno zauważyłeś że przycisk od zablokowanego zamka przy użyciu normalnej siły do wyciągania ani drgnie. Dopiero jak pociągniesz na siłę to pompka się włączy
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 103 gości