[MK3] Problem z klaksonem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Problem z klaksonem
witam, wiem ze temat byl poruszany kilkakrotnie lecz u mnie wyglada to tak:
wciskam klakson i slychac tylko styki i jakies cykniecie gdzies pod deska rozdzielcza lecz klaksonu nie slychac;/
wciskam klakson i slychac tylko styki i jakies cykniecie gdzies pod deska rozdzielcza lecz klaksonu nie slychac;/
- Paweł Marek
- V.I.P.
słyszysz pewnie przekaźnik o ile go tam masz, ma numer 53, ale zamiast niego może być tylko mostek z blaszki. Teraz szukaj czy prąd do sygnałów dochodzi. Patrz czy masz dwa czy jeden. Jak jest przekaxnik to powinny być dwa. Próbuj je podpiąć na krótko.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tak czy owak na poczatku sprawdz obwody czy wszeczie dochodzi prad nastepnie mozesz sprawdzic sam klkson bo byc moze to jest źrodło usterki. Styki przy samym klaksonie tez lubia gubic sygnał
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
cześć!
podłączam się do tematu... mam takie same objawy.
sprawdziłem styki w kierownicy, prąd jest... przekaźnik nawet rozebrałem i przeczyściłem delikatnie styki.. przy naciśnięciu klaksonu słychać przekaźnik, nie słychać jednak nic poza tym..
mam dwie trąbki jak wyżej opisaliście.
same trąbki ok - podłączałem na krótko do akumulatora - działają jak należy.. oczyściłem mocowanie sygnałów (myślałem że może jakaś masa potrzebna)... niestety nic...
co można jeszcze sprawdzić...? jakieś sugestie...?
podłączam się do tematu... mam takie same objawy.
sprawdziłem styki w kierownicy, prąd jest... przekaźnik nawet rozebrałem i przeczyściłem delikatnie styki.. przy naciśnięciu klaksonu słychać przekaźnik, nie słychać jednak nic poza tym..
mam dwie trąbki jak wyżej opisaliście.
same trąbki ok - podłączałem na krótko do akumulatora - działają jak należy.. oczyściłem mocowanie sygnałów (myślałem że może jakaś masa potrzebna)... niestety nic...
co można jeszcze sprawdzić...? jakieś sugestie...?
Pozdrawiam,
Baltazar
Baltazar