Bora 2.0 vs honda accord coupe 2.4A
Moja stara Bora 2.0 w benzynie 115km vs ta właśnie honda 2.4 benzyna automat 190 km
Wyścig z pod świateł, ruszyłem pierwszy o maskę, całą jedynkę byłem z przodu, tak samo na dwójce i do połowy trójki o ponad dwie długości moja wygrana
Później z rolki z dwójki od około 40 do polowy trójki Bora cały czas z przodu.
Honda na 100% się ścigała i na 100% ten silnik bo rozmawiałem z kolegą.
Byłem bardzo zdziwiony bo myślałem, że dostanę a tu miłe zaskoczenie. Masa Hondy plus automat robi swoje.
Wyścig z pod świateł, ruszyłem pierwszy o maskę, całą jedynkę byłem z przodu, tak samo na dwójce i do połowy trójki o ponad dwie długości moja wygrana
Byłem bardzo zdziwiony bo myślałem, że dostanę a tu miłe zaskoczenie. Masa Hondy plus automat robi swoje.
Ostatnio zmieniony pt kwie 13, 2012 00:21 przez KU84, łącznie zmieniany 2 razy.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Bora 2.0 vs honda accord coupe ex-l 2.4A
Z tego co mi wiadonmo to jesli Honda V6 w coupe to 3.0l byla. Albo 2.0 czy tez 2.2 R4
Takze albo ta Honda sie nie scigala, albo byla to zwykla 2.0 nawet nie Vtec
Choc i z ta mialbys problemy.
Black
Re: Bora 2.0 vs honda accord coupe ex-l 2.4A
Co do V6 to może i masz rację. Dane z Wikipedii (zapomniałem dodać, że to wersja amerykańska) 2.4 190 KM .blackwhite pisze:Z tego co mi wiadonmo to jesli Honda V6 w coupe to 3.0l byla. Albo 2.0 czy tez 2.2 R4
Zresztą co tu dużo gadać koleś z mojej szkoły, rozmawiałem z nim i wiem, że się ścigał, również wiem, ze ma taki silnik.
Masa (ok 1700kg) plus automat zrobiły z niego woła.
Niedawno objechałem też Passata 2.5 v6 TDI 150km w kombi.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Hondy Accord byly: albo 2.0 R4 2.2 albo 3.0 V6 w coupe'cie.
Tak wiec albo koles nie wie co ma pod maska, albo ty sciemniasz
Tak czy inaczej automat czy nie taka Honda zrobilaby z Ciebie miazge.
Ile masz do setki 12-13 sekund? Taka Honda mimo automatu ma okolo 8-9s
Haha teraz zmieniles i tytul i do tego nie widze juz ,ze to byla V6 (cos szybko zmieniasz zdanie) - zenada a nie Kill.
Haha teraz zmieniles i tytul i do tego nie widze juz ,ze to byla V6 (cos szybko zmieniasz zdanie) - zenada a nie Kill.
Black
Re: Bora 2.0 vs honda accord coupe 2.4A
http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Acco ... eration%29" onclick="window.open(this.href);return false;blackwhite pisze:Hondy Accord byly: albo 2.0 R4 2.2 albo 3.0 V6 w coupe'cie.
Masz tam napisane, że w USA były takie silniki ! Wysiłku trochę, chyba, że nie rozumiesz po angielsku
Tytuł zmieniłem bo zauważyłem, że ex-l to wersja V6 a ta to była lx-s.
Po drugie moja Bora ma do setki niecałe 10sekund więc szanse miałem spore, po trzecie chyba lepiej wiem co i jak bo rozmawiałem z kolegą !
Auta w okolicach 150km. np e36 320i nie mają ze mną szans. Jak nie wierzysz to zapraszam do mnie.
Powiadasz ze objeżdżasz E36 320i które ma 150 kucy i mase pewnie bardzo podobno do Bory a moze i mniejsza, ciekawa teoria.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Kompromityujesz sie z minuty na minute.
Pisales,ze rozmawiales z tym kolesiem i potywierdzil Ci,ze to silnik, ktory opisales w pierwszym poscie tego watku ,czyli 2.4 V6 - oczywiscie post zostal edytowany przez Ciebie i silnik juz wiecej nie jest V6 - ciekawe.
2.4 DOHC 190KM to silnik 4 cylindrowy a nie V6 !!!! i o to mi chodzi. - mylisz sie w zeznaniach.
A jakie mody zrobiles,ze ta Bora ma nizej niz 10s do setki?
Pisales,ze rozmawiales z tym kolesiem i potywierdzil Ci,ze to silnik, ktory opisales w pierwszym poscie tego watku ,czyli 2.4 V6 - oczywiscie post zostal edytowany przez Ciebie i silnik juz wiecej nie jest V6 - ciekawe.
2.4 DOHC 190KM to silnik 4 cylindrowy a nie V6 !!!! i o to mi chodzi. - mylisz sie w zeznaniach.
Black
Ja dołączam do grona niedowiarków, bo wygrana 115PS Vs. 190PS to raczej mało prawdopodobne, nawet mimo masy. Inna sprawa - co to za wyścig "z dwójki od około 40 do polowy trójki"? A e36 2.0i to ja owszem robiłem ale golfem 1.8T 150PS, a Bora 2.0 nie jedzie jak te BMW więc ta opowieść to zupełna fantazja dla mnie.KU84 pisze:Moja stara Bora 2.0 w benzynie 115km vs ta właśnie honda 2.4 benzyna automat 190 km
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
IMO wiekszoc killi powinna byc dokumentowana na kamerkach .Jak znam zycie ponad polowa Killi na tym czy innym forum bo jaki wyssane z palca i fantajzja majaca malo wspolnego z rzeczywistoscia, przyklad mamy w tym watku.
Black
Taki syndrom zauroczenia swoim samochodem w mlodym wieku. A co do killa to wierze i do bmw tez- pewnie tamte silniki to padaki. a co do ponizej 10sek tez uwierze....zmierzone stoperem
Focus RS mk3 Nitrous Blue
Masę ma o ponad 100kg większą, moment obrotowy również robi swoje, opony mam 195, w e36 siedziały szerokie, a poza tym dobry start plus bardzo szybka zmiana biegów to kilkadziesiąt procent sukcesu. Takie rzeczy bardzo dużo znaczą.dunios pisze:Powiadasz ze objeżdżasz E36 320i które ma 150 kucy i mase pewnie bardzo podobno do Bory a moze i mniejsza, ciekawa teoria.
Owszem mówił mi, że to 2.4 190 koni w automacie, myślałem, że to v6 ale jak zobaczyłem że nie to zmieniłem, chyba po to jest opcja edycji nie prawda ? Zresztą to tylko literówka, ważne, że silnik ma te 190 km.blackwhite pisze:Kompromityujesz sie z minuty na minute.
Bora w danych ma 11s do 100. Dobry start i szybka zmiana biegów wystarczy, żeby zejść poniżej dychy- pomiar gps. Modów nie mam żadnych.
To się dołączaj. Ta honda robi setke w około 9 sekund- podobnie jak moje auto.zonda pisze: Ja dołączam do grona niedowiarków, bo wygrana 115PS Vs. 190PS to raczej mało prawdopodobne, nawet mimo masy. Inna sprawa - co to za wyścig "z dwójki od około 40 do polowy trójki"?
Nie rozumiesz ? Wyścig od 40 do około 120-130. Coś nie tak ?zonda pisze:Inna sprawa - co to za wyścig "z dwójki od około 40 do polowy trójki"
No to robiłeś, a ja zrobiłem swoją borą. Masz pojęcie jak jedzie m52 a jak m50 bo oba silniki mają pojemność 2.0, czy sugerujesz się tylko napisem 320i ? Zobacz sobie ile bmw podaje do setki dla tego silnika a potem pisz...blackwhite pisze:e36 2.0i to ja owszem robiłem ale golfem 1.8T 150PS, a Bora 2.0 nie jedzie jak te BMW więc ta opowieść to zupełna fantazja dla mnie.
A co, koleś siedzi i wciska 3/4 gazu ? Żeby specjalnie przegrać ? W ogóle wiesz jak ta honda wygląda, ile waży, jaką ma skrzynie, moment itp?zonda pisze:wygrana 115PS Vs. 190PS to raczej mało prawdopodobne, nawet mimo masy
Co tu dużo gadać, jak mi nie wierzycie to nie, opisałem tylko killa i to, że byłem tym bardzo zdziwiony. Bajek przecież nie piszę z nudów. Nie obchodzi mnie czy Wy w to wierzycie czy nie, jak się jeszcze z nim ustawię to postaram się wrzucić filmik, żeby nie było i wtedy zobaczymy co będziecie pisać.
PEACE
W e36 może i padaka, w Hondzie raczej nie- auto ma chyba dwa lata plus automat.wozekGTD pisze:A co do killa to wierze i do bmw tez- pewnie tamte silniki to padaki.
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Te 11s do setki to najlepsze mozliwe warunki, robione przez kierowcow testowych...KU84 pisze: Bora w danych ma 11s do 100. Dobry start i szybka zmiana biegów wystarczy, żeby zejść poniżej dychy- pomiar gps. Modów nie mam żadnych.
No ale ty jestes debesciak i jezdzisz lepiej od wszystkich i robisz 2s mniej jak podaje fabryka LOL -
Zrob filmik jak robisz te ponizej 10s, tylko,zeby bylo widac ,z enie jedziesz z gorki i do tego z wiatrem
Kiedy przepraszam bardzo ,zauwazyles,ze to nie V6, po tym jak zajrzales na wikiepdie Przeciez wyraznie napisales w tytule i pozniej w watku ,ze to bylo 2.4 V6 i to na pewno ten silnik, bo gadales z gosciem - czlowieku, z kogo debila chcesz zrobic? Dalej bedziesz brnal w bagno, czy odpuscisz te bajki?Owszem mówił mi, że to 2.4 190 koni w automacie, myślałem, że to v6 ale jak zobaczyłem że nie to zmieniłem, chyba po to jest opcja edycji nie prawda ? Zresztą to tylko literówka, ważne, że silnik ma te 190 km.
nie mam wiecej pytan bo nie ma co karmic trolla.
Black
Te jedenaście sekund to normalne ruszanie, bez strzału ze sprzęgła i bez takich szybkich zmian biegów.blackwhite pisze:Te 11s do setki to najlepsze mozliwe warunki, robione przez kierowcow testowych...
Dane z GPSu, kilka pomiarów, najlepszy 9.3 najgorszy 9.8, czego nie rozumiesz, jak mam Ci inaczej tłumaczyć ?blackwhite pisze:jezdzisz lepiej od wszystkich i robisz 2s mniej jak podaje fabryka LOL
Trollem to Ty jesteś, zwyczajnym zazdrosnym Polakiem, typ sąsiad.blackwhite pisze: nie mam wiecej pytan bo nie ma co karmic trolla.
Wciśnij te swojej LOL dla dzieciaka w wieku 15 lat bo oni takiego języka używają.