dobranie lakieru
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dobranie lakieru
mam pytanie potrzebuje zrobic kilka zaprawek i nie mam numeru kolory zeby dobrac taki sam, dowiedzialem sie ze numer znajduje sie na tabliczce ale mam ten problem ze nie mam tej tabliczki, moze gdzies inidziej byc ten numer? prosze o pomoc
Może być w książce pojazdu, tej oryginalnej którą fabryka daje.
[ Dodano: Nie Lip 16, 2006 13:33 ]
Popatrz tutaj, może rozpoznasz
http://www.passatgl5.polnet.biz/golf3/kolory/kolory.htm
[ Dodano: Nie Lip 16, 2006 13:33 ]
Popatrz tutaj, może rozpoznasz
http://www.passatgl5.polnet.biz/golf3/kolory/kolory.htm
Popatrz na naklejkę w bagażniku, albo w książce pojazdu, kiedyś jeden z kolegów rozszyfrował umiejscowienie kodów na naklejce, efekt jego pracy zamieszczam niżej...
PS. Jak już dorobisz lakier, napisz ile Cię to kosztowało, OK?

PS. Jak już dorobisz lakier, napisz ile Cię to kosztowało, OK?

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jaki problem??? Ja mam z Meksylu i nie ma żadnego. Będzie napisane "Farbe" pewnie i symbol. Albo tak jak powyżej "Laker"LB9Agrilu86r pisze:dzieki za pomoc , tylko ja mam z niemiec auto i mam niemiecka ksiazke i bedzie problem z nalezieniem tego numeru
[ Dodano: Nie Lip 16, 2006 16:12 ]
grilu86r, LN5Y -Windsor blau,metalic
Witam,
U mnie ta naklejka znajduje się na wewnętrznym pasie blachy bagażnika pod uszczelką po lewej stronie. Jeżeli jej nie masz to najlepiej zdemontować klapkę wlewu paliwa, przepolerować ją i udać się do mieszalni. Po malowaniu radzę przepolerować - będzie mniejsza różnica (chyba że chodzi o drobne zaprawki).
U mnie ta naklejka znajduje się na wewnętrznym pasie blachy bagażnika pod uszczelką po lewej stronie. Jeżeli jej nie masz to najlepiej zdemontować klapkę wlewu paliwa, przepolerować ją i udać się do mieszalni. Po malowaniu radzę przepolerować - będzie mniejsza różnica (chyba że chodzi o drobne zaprawki).