[zewnątrz] mycie auta
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Paviarotti
- Lord GTI
[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Najpierw rozpuścić Tar & Glue Removerem (Valetpro, Nielsen czy inne), a później glinką przejechać (stosując jako poślizg najlepiej wodę z szamponem). Będzie gładko
Nie testowałem, ale budżetowo może zamiast T&G można by użyć benzyny ekstrakcyjnej?
Nie testowałem, ale budżetowo może zamiast T&G można by użyć benzyny ekstrakcyjnej?
[zewnątrz] politury (odżywianie lakieru) oraz woski
Benzyna ekstrakcyjna sprawdzi sie ale będzie.trzeba długo się z tym bawić
Najlepsze co możesz sobie sprawić to IronX, ten środek robi robotę
Najlepsze co możesz sobie sprawić to IronX, ten środek robi robotę
Re: [zewnątrz] mycie auta
Wosk twardy, miękki, w sprayu:)?? Taki ze średniej półki może być żeby można było nakładać ręcznie. Mógłbyś coś doradzić bo czytam dużo na forach ale ciężko coś znaleźć na temat nowych lakierów:/Bio pisze:Paviarotti, po co odżywka do nowego lakieru ?
szampon, cleaner, wosk. Może zestawik z Dodo ? Do tego dobra rękawica do mycia ( by nie rysować ) i zestaw DOBRYCH ręczników
- miko
- black point
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Do smoły? Chyba coś ci się pomyliłomatgym pisze:Najlepsze co możesz sobie sprawić to IronX, ten środek robi robotę
???Krayes pisze:Wosk miękki
Wszystkie woski nakładamy ręcznie, a jeśli chcesz miziać palcami to w grę wchodzą tylko naturalne, podstawowe pytanie jaki budżet? Może HDC + Carbon od ZymolaKrayes pisze:Taki ze średniej półki może być żeby można było nakładać ręcznie
[zewnątrz] mycie auta
miko, racja, namieszalem
TarX chodziło mi po głowie zresztą jak sama nazwa wskazuje ;p
Ale na chwilę obecna można by sprobowac Trixa`a który łączy cechy obu tych produktów co w zasadzie każe zastanowić się nad sensem kupowania obu tych produktów z osobna
TarX chodziło mi po głowie zresztą jak sama nazwa wskazuje ;p
Ale na chwilę obecna można by sprobowac Trixa`a który łączy cechy obu tych produktów co w zasadzie każe zastanowić się nad sensem kupowania obu tych produktów z osobna
Re: [zewnątrz] mycie auta
Spotkałem się z nazwami Soft i Hard Wax. Nie wiem o co tu chodzi:P Jeśli chodzi o budżet to powiedzmy, że mogę dać max 30-40zł za 30ml. Czy np. Dodo Juice Blue Velvet Hard Wax będzie ok?miko pisze:???Krayes pisze:Wosk miękkiWszystkie woski nakładamy ręcznie, a jeśli chcesz miziać palcami to w grę wchodzą tylko naturalne, podstawowe pytanie jaki budżet? Może HDC + Carbon od ZymolaKrayes pisze:Taki ze średniej półki może być żeby można było nakładać ręcznie
- miko
- black point
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Fakt produkt wart zastanowienia przy okazji zakupówmatgym pisze:Ale na chwilę obecna można by sprobowac Trixa`a który łączy cechy obu tych produktów
Będzie OKKrayes pisze:Czy np. Dodo Juice Blue Velvet Hard Wax będzie ok?
[zewnątrz] mycie auta
Może to głupie, ale gdzie Wy myjecie swoje auta w mieście? Przyznam szczerze że do tej pory nie przykuwałem wagi do mycia auta, robiłem to zawsze w myjni bezdotykowej. Ale zawsze po takim myciu auto nie jest dokładnie umyte. Gdy miałem starego Passata mi to nie przeszkadzało, ale teraz gdy kupiłem Golfa IV, chciałbym o niego dbać... Myślałem by na tą myjnie wziąć swoje środki do czyszczenia itp, ale tam zawsze jest kolejka, i myślę że nie wypadałoby zajmować jednej kabiny tyle czasu...Poza tym, tam chyba nie ma opcji zwykłej czystej wody, tylko z mydłem czy z innym ustrojstwem.
- Paviarotti
- Lord GTI
[zewnątrz] mycie auta
Powinna być opcja z samą czystą wodą, u mnie to jest chyba 3 program na bezdotykówce. Jedyne wyjście to przyjechać albo bardzo późno albo bardzo wcześnie na myjnie (w sobote o 6 rano ) jak jeszcze nikogo nie ma i ręcznie przejechać auto i spłukać.
- miko
- black point
- Kontakt:
[zewnątrz] mycie auta
Ja też myję auto na bezdotyku, najczęściej wieczorkiem na spokojnie rozkładam swoje zabawki
A czysta woda to zawsze na ostatnim programie powinna być
A czysta woda to zawsze na ostatnim programie powinna być
[zewnątrz] mycie auta
Jest czysta woda, na kilku myjkach widziałem nawet wodę demineralizowaną. Przydałaby mi się taka w domu...
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
[zewnątrz] mycie auta
Joło, trzeba na partyzanta - po pierwsze myjnia bez obsługi, po drugie pianownica gloria lub kwazar/marolex przerobiony na pianownice. Potem szybkie mycie na 2 wiadra i gra - wode można brać swoją w bańkach z domu, a raz na jakiś czas jedziesz do znajomego z glinkami, t&g, pędzelkami i resztą zabawek
Pomoc przy kompletowaniu zestawów.
panowie pytanko czy to http://moto.allegro.pl/epoca-pianownica ... 03998.html" onclick="window.open(this.href);return false; zda egzamin podobnie jak pianownica karchera http://moto.allegro.pl/pianownica-autob ... 389.htmlbo" onclick="window.open(this.href);return false; zbytnio nie uśmiecha mi się wywalać kolejnych 200 zł na przeróbkę stihla
były http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=303319" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=471027" onclick="window.open(this.href);return false;