Mk3 Nastawy przepustnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Jacenty85
- Forum Master
- Kontakt:
Mk3 Nastawy przepustnicy
WItam! Mam pytanie do znawców elektroniki i byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie. Mój problem polega na tym, że cały czas w kompie występuje błąd "nastawy podstawowe, sygnał poza zakresem" Co chce go usunąć od razu powraca. Raz jedynie udało mi go się usunąć na chwile po tym jak odpiołem aku na całą noc. Później po około 100 kil znowu powrócił i teraz kiedy próbowałem znowu nie można go usunąć. Kiedy próbuje wprowadzić nastawy podstawowe przez kod 098 wywala mi :funkcja niedostępna,podobnie kiedy próbowałem przez kod 001. Objaw tego w praktyce jest taki, ze samochód potrafi zgasnąć po włączeniu odbiorników i ruszeniu kierownicą poza tym po gwałtownym dodaniu gazu najpierw jest chwila "zastanowienia" lekkie "zadygotanie" i dopiero wchodzi na obroty. Wiec doradźcie mi albo jak to zrobić, albo czy to przepustnica (też ją badałem i faktycznie TPS podaje lekko zmienione dane-inne niz te co podaje książka) czy komp.Bardzo to dla mnie ważne i ten problem nie daje mi spokoju. Dodam jeszcze ze mam silnik 1.4 AEX POZDRÓWKA