Mfa w MK2!! - prosze o jakies info!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Mfa w MK2!! - prosze o jakies info!!

Post autor: kawowy19 » sob lip 15, 2006 23:03

Witam!! Chciałbym sie dowiedzieć coś wiecej o MFA w MK2!! Prosze o pomoc bo założyłem i nie wiem czy wszystko dobrze działa. Mam np takie coś ze spalanie zaczeło pokazywać mi od 0.0
doszło już nawet do 1.5 a teraz jest 1.2 - czym to jest spowodowane?bo myśle ze to źle działa.
druga sprawa - mam podłączone MFA na zwykły przyscik reset, bez orginalnych manetek.
I wygląda to tak. od momentu założenia MFA nie kasuje mi sie licznik kilometrów i średniej przejechanych - czy jest to spowodowane tym ze nie ma orginalnego przełącznika??
Trzecia sprawa czy mógłby ktoś mi dokładnie powiedzieć w którym miejscu jest orginalnie czujnik temp oleju i jak on wygląda - czy jest wielkości tego czujnika cisnienia oleju który jest zamontowany w podstawie filtra oleju??
Czwarte pytanie czy wskaźnik temp oleju pokazuje od zera czy dopiero od pewnej wartości?
z góry dzieki za pomoc!!pozdrawiam!! ;)

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz lip 16, 2006 09:59

Co do wskazań zużycia paliwa to z tym bywa różnie. Być może wężyk podciśnieniowy jest nieszczelny. Sam guzik "reset" powinien wystarczyć, może coś xle podłączyłeś. Czujnik temp oleju jest dokładnie tam. Pokazuje temp. od pewnej wartości - chyba od 50-60st. Możesz go nie mieć, może natomiast być zaślepione miejsce ne zamontowanie.

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » ndz lip 16, 2006 12:35

dzięki bodzio_j,
Dokładnie tak jest - miejsce jest zaslepione ale z tym sobie poradze (wiertareczka , gwintownik i pójdzie ;) ) tylko sie zastanawiam czy ten mój czujnik jest dobry - w sensie odpowiedni. Kupiłem go od gościa z allegro i nie wiem czy wysłał dobry. Dlatego czy on jest tej samej wielkości co czujnik ciśnienia oleju umieszczony w podstawce filtra oleju??
kilometry,czas podrózy dobrze liczy, temp pow. dobrze pokazuje ale czemu nie kasuje tego automatycznie? po dwóch chyba powinien co nie? pozdrawiam

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » ndz lip 16, 2006 12:39

kawowy19, zobacz tutaj. Jest narysowany czujnik temp. oleju.
http://www.automotosklep.pl/witryna_ie.htm
Wybierasz markę, model, rocznik...

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » ndz lip 16, 2006 13:47

dzieki bodzio_j,
w takim razie mam inny. Postaram sie zrobić zdjęcie i pokzać tu.

[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 11:36 ]
Czujnik który mi gościu z allegro przyslał wyglada tak

Obrazek

[ Dodano: Wto Sie 01, 2006 11:42 ]
Czy to jest właściwy czujnik??
czekam na odpowiedź!!

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”