vr6 w mk2 ????

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

turpik
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: turpik » ndz kwie 01, 2012 12:17

z innej beczki czy istnieje jakis patent zeby zalozyc normalna obudowe i filtr do mk2 vr6 pomijajac ten od corrado vr6 bo dostac go w normalnej cenie to ciezka sprawa ??

Awatar użytkownika
LeadPCT-V.A.G
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

vr6 w mk2 ????

Post autor: LeadPCT-V.A.G » ndz kwie 01, 2012 15:31

musiałbyś obadać puszkę od mk3 1.9tdi ona jest dosyć mała może by weszła

rob90son, powinna pasować ;) chodź 100% pewności nie mam , ale skoro z passata podchodzi do mk2 to czemu do mk3 ma nie podejść

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: TAZ » ndz kwie 01, 2012 15:54

Najlepiej to dać airboxa z simoty i problemy znikają.

Awatar użytkownika
tomatol
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: tomatol » ndz kwie 01, 2012 16:24

turpik pisze:z innej beczki czy istnieje jakis patent zeby zalozyc normalna obudowe i filtr do mk2 vr6 pomijajac ten od corrado vr6 bo dostac go w normalnej cenie to ciezka sprawa ??
Można przerobić obudowę z rpka,z tym że trzeba skrócić rurę dolotu o długość przepływki.Z corrado podejrzewam tak samo będzie wyglądać(czyli bez cięcia dolotu się nie obędzie)

Obrazek

Awatar użytkownika
rob90son
Nowicjusz
Nowicjusz

vr6 w mk2 ????

Post autor: rob90son » ndz kwie 01, 2012 19:38

a orjetuje sie ktos moze czy poloski od b4 siada do mk3 bo chce przelozyc razem z zwrotnicami

Moje MK3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=281482

Awatar użytkownika
Leszek Madison
Użytkownik
Użytkownik

vr6 w mk2 ????

Post autor: Leszek Madison » pn kwie 02, 2012 20:34

tomatol, bardzo schludnie to wygląda :bajer:

wrobelek
Ma gadane
Ma gadane

vr6 w mk2 ????

Post autor: wrobelek » czw kwie 05, 2012 20:32

panowie co to może być jak przekrecam kluczyk pompa paliwa chodzi mi przez cały czas nie wyłacza sie a jak wyłacze zapłon i znów przekrece to jest ok załaczy sie i po chwili wyłaczy tak jak powino być ...Co to może byc że sie nie wylcza ????

wrobel

Awatar użytkownika
Leszek Madison
Użytkownik
Użytkownik

vr6 w mk2 ????

Post autor: Leszek Madison » czw kwie 05, 2012 20:41

wrobelek, mam podobnie, jak włączam zapłon to przekaźnik pompy non-stop cyka i pompa pracuje. Ale jak włączę silnik to jest okej. Wymieniałem i przekaźniki pompy paliwa i przekaźniki sterujące 109. Ale generalnie to nic złego się nie dzieje, poza tym, że jest to wku.. :grrr:

Awatar użytkownika
LeadPCT-V.A.G
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

vr6 w mk2 ????

Post autor: LeadPCT-V.A.G » czw kwie 05, 2012 20:49

to ja dorzucę się z moim problemem który powstał ot tak sobie ....

a więc tak skęcałem sobie środek , dorabiałem uchwyt żeby przykręcić kolumnę i skręcałem plastiki , skończyłem i zadowolony chce odpalać a tu pupa , nie działają tak

- wycieraczki
-dmuchawa
-pompa abs
-pompka paliwa
- po części MFA

jakoś tak przez przypadek włączyłem światła i w momencie włączania długich ( jak trzymamy manetkę non stop do siebie ) wszystko działa i auto odpaliło , puściłem długie i auto zgasło.

przeszukałem kable , wtyczki w skrzynce , bezpieczniki , kostki przy manetkach i stacyjce i brak śladu uszkodzeń itp ...

miał ktoś kiedyś taki przypadek ? co z tym zrobić ? do dzisiejszego dnia nie było żadnych takich problemów.

wrobelek
Ma gadane
Ma gadane

vr6 w mk2 ????

Post autor: wrobelek » czw kwie 05, 2012 20:55

ja miałem dzis taka akcje golf zapalił i zaraz zgasł bo przewód paliwowy od filtra sie odpioł i paliwo sie lało założyłem go spowrotem i scisnołem obejma ...I silnik zacza cieżko odpalac po tej akcji :grrr: niewiem co sie pokopało znów

wrobel

wrobelek
Ma gadane
Ma gadane

vr6 w mk2 ????

Post autor: wrobelek » czw kwie 05, 2012 21:17

Leszek Madison, z ta pompa to mam nie za każdym razem raz jest normalnie raz nie ...i przekaźnik 21 przez cały czas brzeczy ...raz nie brzeczy raz brzeczy ...i silnik zacza cieżko zapalac załapuje i bania raz zapali ładnie raz nie ...Masakra a już tak ładnie wszystko chodziło.

wrobel

Awatar użytkownika
Leszek Madison
Użytkownik
Użytkownik

vr6 w mk2 ????

Post autor: Leszek Madison » pt kwie 06, 2012 11:52

LeadPCT-V.A.G, niezła jazda. Jakieś zwarcie dziwne musi się robić chyba :kac: Wg mnie najlepiej po kolei odpinać potencjalnych winowajców.
Odepnij wtyczkę od manetki kierunków/wycieraczek i zobacz jak się zachowa. Odepnij wtyczkę licznika - ot tak dla pewności.

Zobacz czy dobrze powciskane są przekaźniki. Nie pytaj czemu, ale ten motyw z długimi światłami kojarzy mi się z przekaźnikiem 18 od linii X (pole 4 w skrzynce). Jeśli masz pod ręką przekaźnik 18 - podmień go.

To tylko domysły, nic mi nie przychodzi do głowy. Awaria dość dziwna ogólnie, przynajmniej dla mnie.

wrobelek, przekaźnik 21 jest od awaryjnych i kierunków - skoro robi jazdy to go podmień. Być może manetka robi też problem.

Awatar użytkownika
LeadPCT-V.A.G
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

vr6 w mk2 ????

Post autor: LeadPCT-V.A.G » pt kwie 06, 2012 15:58

Leszek Madison, podmieniałem przekaźnik 18 i zero poprawy , odpinałem manetki i licznik i też zero poprawy. dodam że jak otworzę przekaźnik 18 i go zewrze (tą blaszką) to wszystko powraca do normy.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: Qto » pt kwie 06, 2012 16:23

LeadPCT-V.A.G, a przypadkiem nie przeoczyłeś gdzieś masy ?? Prześledź dokładnie okablowanie od przekaźnika 18...konkretnie jego sterowanie bo wygląda jakby nie było sterowania tym przekaźnikiem
w starej skrzynce sterowanie jest z B10...a w nowej jak dobrze pamiętam z H1/03

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”